Gå op i dyrevelfærd med gris fra Grambogård

Mener du også at dyrevelfærd, ansvarlighed og nærhed giver en ekstra god smag i munden? Nu har al grisekød fra Grambogård fået to hjerter for endnu bedre dyrevelfærd. Se her, hvad det kort og godt betyder.

Hos Grambogård er dyrevelfærd en hjertesag. Og det har det været siden etableringen i 1999. Det glæder os, at fødevarestyrelsen nu har tildelt gris fra Grambogård to grønne hjerter for ”endnu bedre dyrevelfærd”. Men hvor meget mere dyrevelfærd får du egentlig for pengene – og sætter dine gæster og kunder pris på, at du vælger gris fra Grambogård? Det korte svar er naturligvis JA, og det er derfor vi siger ”glade dyr er god smag”. Det handler om trivsel og respekt for dyrene, så den gode spiseoplevelse bemærkes af dine gæster.

I Tommerup på Fyn bliver Grambogårds grise passet og plejet af landmanden og hans team, som er helt særligt udvalgt, fordi de har hjertet med i alt hvad de gør.

Her går Grambogård grisene frit rundt i lyse og åbne stier på løsdrift med rig mulighed for at få masser af frisk luft omkring sig. Nu har de glade grise også fået to hjerter i dyrevelfærdsmærkningen. Det betyder, at ca. 50 udskæringer i sortimentet er kvalitetsstemplet med to hjerter for endnu bedre dyrevelfærd.

Krav til endnu bedre dyrevelfærd

Når kvalitetsråvarer får to hjerter i dyrevelfærdsmærkningen, kræver det, at en lang række krav til produktionen er opfyldt. Det betyder, at når du vælger gris fra Grambogård, kan du være 100% sikker på, at alle krav for endnu bedre dyrevelfærd er overholdt. Her kan du se de krav, der skal leves op til for at få tildelt to grønne hjerter for endnu bedre dyrevelfærd:

 • Endnu mere plads
 • Endnu mere halm
 • Krølle på halen
 • Endnu bedre staldforhold for søer
 • Kortere transporttid

Fakta om Dyrevelfærdsmærket

Er fødevarestyrelsens statsligt kontrollerede mærke for bedre dyrevelfærd, etableret i 2017. Bliver i mange køkkener anvendt som et ansvarligt indkøbsparameter, fx set i forhold til FN´s bæredygtige udviklingsmål mod 2030 om ansvarligt forbrug og produktion (mål nummer 12). Kontrollen med Dyrevelfærdsmærket er statsgodkendt, og mærket er garanti for, at dyrene har haft bedre forhold end dyr fra traditionel produktion. Allerede med et hjerte er dyrevelfærden løftet over dansk lovgivning, og for hvert hjerte der tilføjes i mærket, bliver dyrevelfærden bedre. Der skelnes mellem tre niveauer i Dyrevelfærdsmærket: et hjerte, to hjerter og tre hjerter. Et hjerte står for bedre dyrevelfærd, to hjerter er endnu bedre dyrevelfærd, mens meget bedre dyrevelfærd udløser tre hjerter. Vores sortiment er nu kvalitetsstemplet med to hjerter for endnu bedre dyrevelfærd.

 

Grise fra Grambogård har krølle på halen

Og det er bare ét af kravene for at få to dyrevelfærdshjerter. Det betyder, at grisene går rundt med hele haler uden halebid og halekupering. Det forudsætter både endnu mere plads, halm som rode- og beskæftigelsesmateriale og meget andet. Grisene fra Grambogård har masser af plads, hvor de går på et muskelstimulerende underlag af 40-60 cm dybstrøelse.

 

Glade dyr er god smag

 • En kort og nærlokal transport (på 5 km) fra Holmegården til Grambogård slagteri, så grisene ikke når at blive stressede (for det kan ændre pH-værdien i kødet)
 • I transporten er der kun grise fra den samme gård, som også giver en roligere transport.
 • Grisene transporteres ”i slowmotion og på gammeldags manér” med traktor og vogn, som de kender i forvejen.
 • Grisene har meget mere dybstrøelse til rådighed og har meget mere plads, end der bliver stillet krav om i Dyrevelfærdsmærket.
 • Stalden er åben i begge sider, så dyrene får en naturlig vækst, der følger årstiden.
 • I stalden er der flere foderstationer, så grisene bare kan spise, når sulten melder sig.

 

8 ud af 10 gæster går op i dyrevelfærd

Flere og flere efterspørger kød, der er dyrevelfærdsmærket. Forbrugerne går op i at vide, hvor maden kommer fra og værdsætter, når der sættes kvalitetsord på, og når der fortælles mere om det, der bliver serveret. Det er en naturlig del af den gode spiseoplevelse. Faktisk ser vi, at et stigende antal køkkener menusætter med kød fra Grambogård direkte på menukort, i tavleretter og på ugentlige madplaner. Det er vi ovenud stolte af, og vi tror på, at det fremadrettet vil være med til at løfte kvalitetsbevidstheden over alt i madmarkedet. En nyere forbrugerundersøgelse fra 2021, foretaget af fødevarestyrelsen i samarbejde med YouGov, slår fast, at 8 ud af 10 går op i dyrevelfærd. Det er en tendens, der er værd at bemærke. På kokkesprog er det lige præcis derfor, at dyrevelfærdsmærket kød giver stor værdi for dine gæster og kunder! Med 2 hjerter for endnu bedre dyrevelfærd.

Klik her for at komme til vores webshop, hvor du kan se alle de lækre produkter fra Grambogård

Webshop