Dansk Mel med Grøn Fokus 

Som aldrig før er der fokus på det gode danske rugbrød, som gennem tiden har gennemgået enorme gastronomiske løft. For vi ved det, så snart vi sætter tænderne i det, smager på brødet og tygger på kvaliteten. Se med her og få nye indspark til håndgjort bagværk i form af:

Surbrød med kommen 

Rugbrød med rosiner, mandler og fennikelfrø

Klassisk koldhævet surdejsrugbrød

Super-saftigt Sønderjysk rugbrød

Det er 4 former for rugbrød, der går særlig godt til julefrokoster, smørrebrød, morgenserveringer og nysgerrighedsvækkende brødkurve!

Det er Grøn Fokus, der står bag en helt ny økologisk og biodynamisk melserie, der er 100% dansk. Det nye melkoncept er udviklet, testet og lokalproduceret i samarbejde med landets nok største korn- og mel-entusiaster hos Aurion i Hjørring. 

Kvinden bag melserien er Rikke Gryberg fra Grøn Fokus, og hun fortæller, at hun med en baggrund som både bager, konditor og dessertkok er stolt af, at der nu er sat ekstra skub og turbo på kvalitetsudviklingen af flere lokale råvarer til landets køkkener – med en gennemført dansk, professionel og økologisk melserie.  

“Vores fokus har været at bruge gamle kornsorter, hvor ernæringsindholdet er højt og smagsoplevelsen i top. Og så er de uden alt, hvad der hedder e-numre, tilsætningsstoffer, ascorbinsyre, sprøjtegifte og stråforkortere”, fortæller Rikke Gryberg. 

Rikke deler her sine favorit-opskrifter på gode rugbrød bagt på de nye rugmelsprodukter: 

55821 Rugmel – stenformalet 

Økologisk & Biodynamisk 6×1000 g  

Vores økologiske rugmel er stenformalet rug, der har stået og vajet på danske marker. Det har en karakteristisk smag og et godt bid. Vi kværner og pakker samme dag, så melet kommer friskmalet i posen for at bevare den gode smag og aroma. Godt til rugbrød og andet fuldkornsbagværk. 

55829 Rugsur – med tørret surdej  

Økologisk og Biodynamisk 5000 g  

Vores RugSur består af økologisk rugmel blandet med kærligt nedtørret surdej. Den økologiske blanding giver mere syre til dit bagværk med den gode karakteristiske smag af surdej. 

(Kilde: Grøn Fokus: Ny økologisk melserie skal styrke vores position som leverandør af danske varer). 

Årets rugbrød, der vækker nysgerrighed

(Kilde: Grøn Fokus: Ny økologisk melserie skal styrke vores position som leverandør af danske varer). 

Her får du 4 nysgerrighedsvækkende tips til rugbrød, der tager afsæt i den nye melserie fra Grøn Fokus:  

Surbrød med kommen 

Lidt af en ”grand-old-man” inden for dansk rugbrødskultur. Hemmeligheden er, at det skal dampbages. Det er perfekt til fx julemånedens røget fisk, marineret sild, og oste, fordi brødet er bagt med kommen og får en ret høj syregrad, når det bages på Rugsur i kombination med tykmælk. 

Rugbrød med rosiner, mandler og fennikelfrø 

Frugtige toner kan løfte et rugbrød både visuelt og smagsmæssigt. Det giver en dyb smag, når et mørkt og kernerigt rugbrød tilsættes fx gule rosiner, hele mandler og et drys af fennikelfrø. Vi behøver nok ikke fortælle, at det smager helt himmelsk, når det ristes. Og så er det manges favoritbrød, også i morgenserveringen.  

Klassisk koldhævet surdejsrugbrød 

Enkelt, koldhævet og oplagt at bage med Rugsur. Tilsat hvidtøl og græskarkerner, får rugbrødet et eftertragtet mørke, sødme, bid og saftighed.  

Super-saftigt Sønderjysk rugbrød 

Et Sønderjysk rugbrød bages fritstående. Det er kernefrit, og er typisk bagt super-saftigt og syrligt med kærnemælk.  

 

P.S.: Når du serverer årets nysgerrighedsvækkende rugbrød, kan du passende ledsage det med den 2022-prisvindende, økologiske, dobbeltsyrnede rullesmør fra Naturmælk. Klik dig ind til Naturmælks rullesmør her