Opskrift: Økologiske og biodynamiske hveder, smørbagte med kardemomme

Opskrift: Økologiske og biodynamiske hveder, smørbagte med kardemomme

Tilberedning


Smuldr gæren i røreskålen til røremaskinen. Lun mælken til 40 grader og kom den ned til gæren.

Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og melet, tempereret smør tilsættes også nu.

Dejen skal være blød og smidig når den er kørt færdig.

OBS! Alt mel er forskelligt, så du kan med fordel holde lidt mel tilbage, og vurdere undervejs, hvor meget mel der kal tilsættes, det kan også være nødvendigt at tilsætte en smule mere. Hvert år når vi har høstet oplever vi forskellige målinger på kornets værdier og styrker.

Ælt dejen i 8 minutter langsomt på røremaskinen og så 2 minutter ved middel hastighed.

Lad dejen hvile i 30 minutter på et let meldrysset bord, med klæde over.

Del så din dej i 12 lige store stykker, og form så din dej til runde boller.

Stil dem sammen enten i en bradepande eller som en blomst/ møllehjul.

Lad hvederne hæve tildækket et lunt sted i køkkenet, eller ved koldhævning i 3 -4 timer. Det giver en super smag, når de står langsomt og udvikler sig.

Bag hvederne i en 190°C varm ovn, til de er godt gyldne og bagt i bunden, ca. 16- 20 minutter afhængigt af ovnen.

 

Få også opskriften på det perfekte tilbehør til dine lune hveder:

Ingredienser


25 g økologisk gær

2,5 dl sødmælk

1 tsk. salt

50 g rørsukker

2 tsk. stødt kardemomme

2 æg

500 g Grøn Fokus hvedemel evt.

75 g blødt smør

Produkter fra Grøn Fokus

Se dem alle i webshoppen

Køb her