Opskrift: Økologisk rabarbermarmelade med vanilje og citron

Tilberedning


Skær rabarberne i små stykker.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med noget af sukkeret, så smagen fordeles godt.

Kom rabarber i en gryde sammen med rørsukker, honning og vaniljen – Kog gerne vaniljestangen med.

Bring det til kogepunktet, og lad det simre uden låg til kompotkonsistens er opnået.

Tilsæt revet citronskal og citronsaft efter smag.

Hæld marmeladen på skoldede glas, og opbevar i køleskabet.

Du behøver ikke at bruge konserveringsmidler, hvis du spiser marmeladen/kompotten, inden for et par uger.

Ingredienser


1 glas

 

400 g økologiske rabarber

180 g økologisk rørsukker

50 g økologisk Honning

½ dl økologisk citronsaft

1 økologisk vaniljestang, flækket eller 10 g vanilje sukker

½ tsk. revet citronskal