
Opskrift: Økologisk rabarberkage med hamp og havtorn
Tilberedning
Rør smør og rørsukker hvidt og cremet i en røreskål.
Tilsæt hampefrø og vaniljekornene, sigt mel og bagepulver sammen, og kom det i smør/sukker blandingen.
Tilsæt så mælk, havtorn og salt, og vend dejen sammen til en glat og homogen dej.
Forvarm ovnen til 170°C og varmluft. Klargør en springform 24-28 diameter med et stykke tilklippet bagepapir i bunden ved at spænde det fast med ringen, Smør siderne med smør.
Fordel dejen i en smurt springform eller silikoneform.
Fordel frugttoppen over kagen, og tryk den lille smule ned.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 40-50 minutter, kagen skal være gylden og hampefrøene karamelliseret.
Stik en tynd kniv i midten for at se om den er bagt; hvis der er dej på kniven, skal den bages lidt længere.
Når kagen er afkølet, kan den pyntes med flormelis og havtorn.
Ingredienser
12-14 personer
Vaniljedej med havtorn
200 g blødt smør
300 g rørsukker
½ vaniljestang
3 stk. æg
100 g hampefrø
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ dl sødmælk
50 g havtorn
1 knsp. salt
Frugt top med rabarber og hamp
500 g rabarber
100 g hampefrø
100 g rørsukker
Bland det hele sammen og kom oven på dejen inden bagning.