Opskrift: Økologisk rabarberkage med hamp og havtorn

Opskrift: Økologisk rabarberkage med hamp og havtorn

Tilberedning


Rør smør og rørsukker hvidt og cremet i en røreskål.

Tilsæt hampefrø og vaniljekornene, sigt mel og bagepulver sammen, og kom det i smør/sukker blandingen.

Tilsæt så mælk, havtorn og salt, og vend dejen sammen til en glat og homogen dej.

Forvarm ovnen til 170°C og varmluft. Klargør en springform 24-28 diameter med et stykke tilklippet bagepapir i bunden ved at spænde det fast med ringen, Smør siderne med smør.

Fordel dejen i en smurt springform eller silikoneform.

Fordel frugttoppen over kagen, og tryk den lille smule ned.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 40-50 minutter, kagen skal være gylden og hampefrøene karamelliseret.

Stik en tynd kniv i midten for at se om den er bagt; hvis der er dej på kniven, skal den bages lidt længere.

Når kagen er afkølet, kan den pyntes med flormelis og havtorn.

Ingredienser


12-14 personer

 

Vaniljedej med havtorn

200 g blødt smør

300 g rørsukker

½ vaniljestang

3 stk. æg

100 g hampefrø

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

½ dl sødmælk

50 g havtorn

1 knsp. salt

 

Frugt top med rabarber og hamp

500 g rabarber

100 g hampefrø

100 g rørsukker

Bland det hele sammen og kom oven på dejen inden bagning.

Se Hampefrø i webshoppen

Køb her!