5 oste, 3 mejerier og 1 grotte
Den hvide, den blå, den gule, den røde og den lyse. Sådan kan du præsentere en dansk, sublim osteservering med sensorik i højsædet. For HKI Ost har gjort det igen. Fundet frem til gastronomens yndlings, så du kan give gæsten en totaloplevelse og på menuen kalde serveringen:
5 oste, fra 3 mejerier og 1 grotte…
Se her, hvordan – med den hvide, den blå, den gule, den røde og den lyse ostevariant.
– fra Hårbølle, til Søtofte, via Tebstrup og HKI Osts egen affinage-grotte.
Findes der ostegrotter i København? JA – Faktisk er HKI Ost eneste osteleverandør i Danmark med eget affinagerum og termisk styret ”grotte”.

Når vi siger sensorisk serveret, handler det naturligvis om at give intense sanseindtryk og få sat alle gæstens sanser i spil ved at skabe sensorisk mæthed (kilde: Sensorisk teori, Michael René).Det handler blandt andet om 5 grundprincipper som:
1 Farvetoner der fryder øjet
2 Duftmolekyler der taler til næsen
3 Smagsnuancer der forkæler gæstens smagsløg
4 Konsistenser der stimulerer følesans og mundfornemmelse
OG ikke mindst
5 Serveringsord fra tjener
Det giver storytelling, der glæder gæsteoplevelsen. Kort sagt: rammer så mange af gæstens sanser som muligt. Og det er lige her, ost fra HKI kommer ind på din menu;
med den hvide, den blå, den gule, den røde og den lyse osteoplevelse.
Fra Hårbølle, til Søtofte, via Tebstrup og HKI´s egen affinage-grotte.
Og det er naturligvis helt op til dig, om du sensorisk set vil servere dem;
1. samlet på ét ostebræt ud fra modningstid
2. som dele-ost til social dining
3. tallerkenserveret som en slags ”Danmark rundt med regionale håndværksoste”
4. byde på en vælge-vogn med desserter og ost
5. som en del af mocktailtrenden og køre med mocktails & ost på husets spisekort.
Her får du fagtips og osteprofiler til at afkode og iscenesætte ostene én for én. Med navn, karakteristika, modningstid og herkomst. For som de siger hos HKI Ost ”vores glæde og passion for ost må gerne bringes videre – og ud til den enkelte gæst i restauranten”
5 oste
- Den hvide: Tilia MundoDen blå og den gule: Søblå og SøboDen røde: Red CopenhagenDen lyse: Camembert
Et lille sommertip
Vil du byde gæster på Månedens Mocktail & Ost, kan du fx servere en rabarber-kombucha i et coupeglas med en (eller flere) af de 5 håndværksoste på siden. Læg fx sprød-krøllet og karamelliseret rabarber ved. Tilføj gerne lidt forårs-urt af rød syre (oxalis).
Fermenterede drikke giver nemlig et sensorisk, tungepirrende og perlende modspil til milde og modnede oste. (kilde: ostekultur/mejeriforeningen).
Find alle de 5 oste i webshoppen
Køb her!