Opskrift: Tapasscones med skinke og ost
Tilberedning
Bland hvedemel, salt, peber, bagepulver og sennep i en skål og rør det tempererede smør og øvrige ingredienser i.
Ælt dejen i ca. 3-5 minutter til en samlet dej, der ligges på et stykke bagepapir og stilles i køleskab en time. Så bliver dine scones pænere, når dejen får lov at slappe af, inden du ruller delen og stikker dine scones ud.
Rul dejen ud på køkkenbordet i ca. 3-4 cm tykkelse på et meldrysset bord, brug udstikker eller ring / glas på 5 centimeter, eller skær til små firkanter.
Sæt på bageplade med bagepapir.
Pensl nu dine scones med æg, drys med ost og evt. lidt salt, peber og timian.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 8- 12 minutter alt efter størrelsen på dine scones.
De bages til de er gyldne og sprøde i kanten. Serveres altid friske.
Tips & tricks:
De kan laves med grøntsager og alle slags krydderier. Italiensk, nordisk eller snup en tur ud i landet og lad råvarerne friste dig.
Til brunch er de vildt lækre med æg, bacon og tomatsalsa.
Ingredienser
500 g Grøn Fokus hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. peber
4 tsk. bagepulver
1 tsk. Grov sennep eller Dijon
150 g smør
2 store æg eller 100 g hele æg
2 dl kærnemælk eller vand.
120 g ost, revet groft eller skåret i små tern
120 g skinke / bacon eller andet tilberedt kød.
Timian fra 3 stilke