Opskrift: Tapasscones med skinke og ost

Tilberedning


Bland hvedemel, salt, peber, bagepulver og sennep i en skål og rør det tempererede smør og øvrige ingredienser i.

Ælt dejen i ca. 3-5 minutter til en samlet dej, der ligges på et stykke bagepapir og stilles i køleskab en time. Så bliver dine scones pænere, når dejen får lov at slappe af, inden du ruller delen og stikker dine scones ud.

Rul dejen ud på køkkenbordet i ca. 3-4 cm tykkelse på et meldrysset bord, brug udstikker eller ring / glas på 5 centimeter, eller skær til små firkanter.

Sæt på bageplade med bagepapir.

Pensl nu dine scones med æg, drys med ost og evt. lidt salt, peber og timian.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 8- 12 minutter alt efter størrelsen på dine scones.

De bages til de er gyldne og sprøde i kanten. Serveres altid friske.

 

Tips & tricks:

De kan laves med grøntsager og alle slags krydderier. Italiensk, nordisk eller snup en tur ud i landet og lad råvarerne friste dig.

Til brunch er de vildt lækre med æg, bacon og tomatsalsa.

Ingredienser


500 g Grøn Fokus hvedemel

1 tsk. salt

1 tsk. peber

4 tsk. bagepulver

1 tsk. Grov sennep eller Dijon

150 g smør

2 store æg eller 100 g hele æg

2 dl kærnemælk eller vand.

120 g ost, revet groft eller skåret i små tern

120 g skinke / bacon eller andet tilberedt kød.

Timian fra 3 stilke

Grøn Fokus' melserie

Find alle produkterne på webshoppen

Køb her!