Begræns smitterisikoen i din forretning
Tag aktivt stilling til Sundhedsstyrelsens retningslinjer
Gør dine medarbejdere opmærksomme på Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til, hvordan man skal vaske hænder, spirtte af osv. Print evt. retningslinjerne ud og gør dem tilgængelige i frokoststuen eller andre steder, hvor dine medarbejdere færdes.
Brug handsker, når du tilbereder mad
Tilbereder du mad til take-away som spiseklare sandwich og salater eller sushi, der efterfølgende bliver pakket ind og givet til kunden, er anbefalingen fra Fødevarestyrelsen, at du, som altid, holder en god personlig hygiejne og sikrer, at der ikke sker krydsforurening mellem rå og spiseklare fødevarer.
Fødevarestyrelsen vurderer, at fordi de spiseklare sandwich, salater og sushi, som udgangspunkt ikke bliver varmebehandlet af forbrugeren, skal du bruge handsker i denne særlige corona-situation.
Gør håndsprit lettilgængeligt
Sørg for at håndsprit er synligt placeret og lettilgængeligt for både medarbejdere og besøgende, så det er nemt at holde hænderne rene mellem håndvask.
Placer fx håndsprit ved:
- Indgangspartier
- Toiletter
- Skranken/betalingsdisk
- Køkkenet
- Buffeten
Undgå kontant betaling
For at begrænse kontakt og smittespredning anbefaler vi, at du undgår kontant betaling i din forretning.
Caféer og restuaranter: Opret take away løsning
Coronavirus smitter ikke fra madvarer til mennesker, men risikoen for smittespredning stiger, når mange er tæt samlet, som kan være tilfældet på en café eller restaurant. Det er derfor en rigtig god idé at fokusere på take away.
Gør det muligt for dine kunder at bestille take away fra din forretning, hvor de enten kan få leveret maden eller selv skal hente den.
Kantiner: Fokuser på convenience og portionsanretninger
Coronavirus smitter ikke fra madvarer til mennesker, men risikoen for smittespredning stiger, når mange er tæt samlet, som kan være tilfældet ved en buffet. Det er derfor en rigtig god idé at fokusere på convenience varer og portionsanretninger.
Køb portionsanrettede måltider her.
Se også vores udvalg af take away emballage, som du kan bruge til servering af din mad.
Opfordring: Bestil flere varer pr. drop
For at sikre at alle kunder får deres varer til tiden, opfordrer vi til, at du bestiller så mange varer som muligt pr. drop.
Større men færre drops sikrer, at laverance flowet fungerer optimalt, og at alle ordrer leveres til tiden med den reducerede arbejdskraft, som anbefales af Regeringen for at inddæmme smittespredning.
Hotline og de oftest stillede spørgsmål til Erhvervsstyrelsen
Har du behov for vejledning eller spørgsmål til, hvordan du skal stille dig i forhold til medarbejdere, forretningspartnere og kunder i forbindelse med coronavirus, så har Ervhervsstyrelsen oprettet en hotline, som du kan kontakte.
Ring til hotlinen på tlf. 72 20 00 34 fra mandag til torsdag mellem 8.30 til 16 og mellem 9 til 15 om fredagen.
Erhvervsstyrelsen har også lavet et samlet overblik over de oftest stillede spørgsmål fra virksomheder. Det drejer sig fx om kompensation i forbindelse med aflyste arrangementer, og hvorvidt medarbejdere skal have løn under karantæne.
Vejledning fra Horesta om håndtering af Coronavirus
Brancheforeningen Horesta har udarbejdet en vejledning om håndtering af Coronavirus, hvor du bl.a. kan finde gode råd om forebyggelse, personalehåndtering og regler ved afbestilling.
Optimer din forretning og reducer dine udgifter
Find information om, hvordan du kan optimere din forretning og begrænse dine udgifter i forbindelse med Corona
Læs mere her