Grambogård lam på ægte Sydhavsmanér

Grambogård lam vokser op på de frodige marker på Lolland med fugtige lavlandsområder med masser af friske urter hver dag under den åbne himmel på ægte Sydhavsmanér. Her tager Grambogårds helt egen fårehyrde, engelske David Wooton, sig kærligt af dem. Som én af de eneste i hele Danmark, er David uddannet certificeret fårehyrde, og igennem de sidste 25 år har han arbejdet med fåreavl. I dag er han én af Danmarks mest anderkendte fåreavlere. De mange års erfaring giver David de perfekte forudsætninger for at avle og opdrætte lam med den helt rigtige kødkvalitet. Det gør han blandt andet ved at krydse de rigtige racer, lade dyrene vokse langsomt og give lammene ekstra kraftfoder op til slagtning.

Alle Grambogård lam er dansk fødte og går ude på de åbne marker i foråret, sommeren og efteråret. Hvis dyrene har behov for det, så kan de komme indenfor under mere beskyttede forhold i en dejlig lun stald med dybstrøelse. Det er også her de bor henover vinteren, hvor det er for koldt for dem at være ude på de åbne marker.

Grambogårds får læmmer inde i den hyggelige stald under beskyttede forhold, og mor og barn bliver inde i stalden i de følgende 3 uger, hvor de kan være sammen i en bås med lunt dybstrøelse. Under tiden i stalden er de under kærligt opsyn og pleje af Grambogårds fårehyrde. Herefter kommer de sammen ud på engen til de andre får og lam på de frodige lollandske marker.

Alle Grambogårds dyr er naturligvis under dagligt opsyn, hvad enten de løber rundt på markerne eller opholder sig indenfor i dybstrøelsen.

Glade dyr er god smag!

Hos Grambgård er dyrevelfærd og ansvarligt landbrug vigtigst, fordi de ved, at glade dyr smager bedst. Derfor vokser Grambogård lam op under de mest naturlige forhold som muligt. For at mindske transporttiden af de levende dyr, bliver de slagtet på det lokale slagteri. Det giver dyrevelfærd lige til det sidste og viser dyrene den respekt, de fortjener efter et godt liv i trygge rammer. Dyrene køres direkte til slagteriet uden stop på vejen, og de køres sammen med de dyr og mennesker, de kender fra gården og marken, hvor de har haft deres opvækst. Den nænsomme transport og slagtning giver også bedre kød. Mørt, saftigt og smagsfuldt helt uden elementer af stress.

Hos Grambogård gives alle produkter Grambogårds dyrevelfærdsstempel, som er kundens garanti for, at dyrene har haft det godt, og at kødet har en høj kvalitet.