Grantoftegård er en øko-social virksomhed

Velkommen til Grantoftegaard – en øko-social virksomhed med højt til loftet og masser af spændende økologiske produkter.

Grantoftegaard er ikke et almindeligt økologisk landbrug. Grantoftegaard vil nemlig ikke kun passe godt på dyrene og vores natur, de vil også passe godt på deres medmennesker. Derfor har de siden 1991 løst opgaver inden for beskæftigelse, uddannelse og miljøvenlig naturpleje i Ballerup Kommune. I 2001 stiftede Ballerup Kommune den erhvervsdrivende fond Grantoftegaard, hvis formål er at fortsætte udviklingen af den moderne, økologiske landbrugsproduktion med fokus på grundvandsbeskyttelse. I dag er Grantoftegaard en selvstændig socialøkonomisk virksomhed, som kombinerer en produktiv virksomhed med sociale formål. I alt er der 30 fastansatte, og af dem er en 1/3 ansat på særlige vilkår.

Det økologiske landbrug

Landbruget på Grantoftegaard er 100% økologisk, og de råder over 800 hektar land, hvor de 300 hektar bliver brugt til at dyrke hvede. De resterende hektarer er vedvarende græs og naturarealer, hvor Grantoftegaard foretager høslet og naturpleje. Naturplejen tager gårdens dyr sig af, og du finder ikke mindre end 700 får og lam og 100 kvæg, når du besøger gården.

Hvis du har lyst til at give dine børn en anderledes oplevelse, så kan i tage på besøg på Grantoftegaard og se de mange søde dyr, spise i cafeen, tage en tur med hestevognen eller en gåtur i det naturskønne område.