Laktosefri ost - samme gode smag
Jarlsberg – naturlig laktosefri
Jarlsberg har altid været naturlig laktosefri. For alle, som kun drikker lidt mælk, kan det være svært at få dækket alle de vigtige næringsbehov. Mange, som er laktoseintolerante, er måske ikke klar over, at de kan spise ost, og for dem kan netop ost være en værdifuld kilde til jod og kalcium.
Hvordan kan Jarlsberg være naturligt fri for laktose?
Når osten produceres, separeres vallen fra mælken, og det, som er tilbage, er ostemassen. Eftersom det meste af laktosen forsvinder med vallen, er det en meget lille mængde, som kommer med i ostemassen. Under modningsprocessen ædes den resterende mængde laktose op af mælkesyrebakterier. Det er disse bakterier, som giver den distinkte smag og konsistens. Mælkesyrebakterierne producerer enzymer, som er med i modningsprocessen. I en færdig ost er der derfor ingen laktose tilbage overhovedet – bare den gode smag.
Læs mere om Wernersson Ost her