Tebstrup Gedeosteri

Tebstrup gedeosteri er et økologisk mejeri. Alle oste produceres af uhomogeniseret økologisk gedeost. På mejeriet bliver gedeostene fremstillet i olie med brug af mælk fra egne geder. Mejeriet har også lagret gedeost.

Dorthe Sørensen er den stærke dame bag gedeosteriet Tebstrup. Hun har siden begyndelsen af firserne fremstillet håndlavede, lækre oste med mælken fra egne geder. I dag køber hun mælken fra 5 engagerede, økologiske, lokale leverandører. Men produktionen foregår stadig med liv og sjæl og med hensyn til jorden, dyrene og menneskene omkring. Gedeflokken elsker at være på græs og at spise friske urter. En sund og frisk kost giver mælken en helt unik smag. En ged giver mellem 2 og 4 liter mælk om dagen, og den fungerer fint som malkeged i op til 12-15 år. Dorthe laver ostene af mælk, som er lige fra geden – den bliver hverken standardiseret eller homogeniseret. Også emballagen er lavet på miljøvenlige materialer.

I dag er mejeriet et anerkendt brand med kunder i både Danmark og udlandet. Grunden til succesen og at væksten kun er gået én vej skyldes passion for råvarekvaliteten, produkterne og en stor portion stædighed.