Frugt & Grønt i sæson: april

Selvom april måned ofte bliver kendt for sit omskiftelige vejr, er det samtidig i disse dage, at får, køer og andre dyr kommer på græs, og det danske land bugner af spirende grønt og frisk natur. Med denne nye måned følger nemlig masser af nye, friske danske råvarer, og det er alle dem, dine gæster kender og elsker foråret for.

Du kan fx glæde dig til at sætte nye farverige blomkål, friske spæde forårsløg og sprøde radiser på menuen, ligesom den helt store klassiker, den røde rabarber kan pifte enhver både salt og sød ret op med god og frisk syre.

Samtidig er det også nu, at de danske urter rigtigt kommer til sin ret, og du kan se frem til at sætte både de klassiske og specielle karser på påske og pinsemenuerne, og samtidig nyde godt af de vilde urter, fyldt med smag og kraft.

Få inspiration fra kok-til-kok lige her!

Åben ravioli på tallerkensmækker fra Grow Up Farm med Gede- Friskost.

 

Korean short ribs, BBQ på hoisin & Goma, karse havesyre, karse rød shiso

 

Vemmetofte Kloster

På Vemmetofte Kloster vokser de vilde urter på et areal på ca. 1360 ha skov, hvor 70% er bøg og 30% er granskov. Træernes vekslende lys og skygge giver de helt optimale vækstbetingelser for de mange forskellige urter. Skovbunden er desuden med lerholdig, og med en beliggenhed tæt på stranden og vandet, er der et konstant fugtigt klima.

Igennem årene har den tætte bevoksning sikret, at urterne kommer 8-12 dage tidligere end andre steder. Klosteret ønsker, at der er stor bioogisk og rekreativ værdi i skovene. Derfor får urter og vilde planter lov til at vokse, og det er nemt at komme til at plukke.

Derfor har vi i Dagrofa Foodservice været nogle af de første med de danske vilde ramsløg i sortiment. På  tilsvarende vis plukkes fx de bedste grønne skovsyrer og skovmærker i skygge under grantræer.

Klosterets placering tæt på strand giver derudover også mulighed for at plukke strandurt og strandkål. Samlet set giver Vemmetofte Klosters biotorp os mulighed for at få det største sortiment af vilde urter, i en unik kvalitet, på et samlet areal.

I højsæsonen kan vi tilbyde helt op til 40 forskellige spændende vilde urter fx granskud, bøgeblade, skvalderkål og hyrdetaske.

 

  

Grow Up FARM

Her får du fx de klassiske og spændende karser fra vores samarbejdspartner Grow Up Farm, der dyrker mikrogrønt i en vertikal farm i Ringsted.

Her har de to brødre Lasse og Jens overtaget forretningen efter deres mor, hvor de nu dyrker mange forskellige typer af specialkarse.

På farmen forsøger de hele tiden at udnytte pladsen bedst muligt, samtidig med at mængden af vand, luft og varme, der bruges i farmen, mindskes. Mikrogrønten dyrkes hydroponisk, og det betyder, at den dyrkes i vand, i et lukket klimakammer, uden jord og uden sprøjtemilder. Der er således heller ingen udefrakommende påvirkninger i det lukkede klimakammer, og i produktionen er der ligeledes heller inge gråvejrsdage – kun dage fyldt med de rette temperaturer og lyserødt lys.

Mikrogrønten fra Grow Up FARM har en grocyklus, der varierer fra frø til frø. Fra frøet sås til det færdige produkt er klar til høst, kan der gå fra én til tre uger afhængig af sorten.

Dyk ned i det store sortiment af både danske og vilde urter

Se i webshop her!  

Her har vi udvalgt nogle af vores favoritter for april måneds friske råvarer

 

Shop alle månedens råvarer

Klik her og kom til webshoppen!