Frugt & Grønt i sæson: februar & marts

Februar og marts måned er for mange et tegn på, at vinteren officielt synger på sidste vers, og forårets lune sol begynder at kigge frem gennem skyerne. Indtil den sidste vinterkulde for alvor takker af, kalder den på hyggelige stunder sammen med familie og venner, og solens lune trækker de d-vitamin-hungrende gæster frem. 

Hyggen peger ofte i retning af mad, og disse måneders råvarer giver dit køkken de bedste muligheder for at servere lækre og smagfulde retter, der varmer lidt ekstra.

Fra kok til kok

Her får du tips & tricks til, hvordan du med sæsonens råvarer kan lave små justeringer, der hæver dit menukort til et nyt niveau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Find opskrifter med råvarer i sæson her:

Frugt & Grønt i sæson: februar & marts

Bolchebeder

Bolchebeden smager som en mild rødbede. De smukt stribede skiver gør sig fortræffeligt som enten rå eller syltede, helt tyndt skåret i salater eller som garniture. De kan også bages med masser af sødme og syre, men her mister de desværre noget af det smukke farvespil.

Frugt & Grønt i sæson: februar & marts

Kinaradise

Kinaradisen kaldes også daikon, og den er særligt brugt i Asien. Vi kender den dog ikke så godt her i Norden, men den smager hen ad den genkendelige almindelige radise – til tider lidt skarpt. Den kan både spises rå, syltes, bages i ovnen eller steges.  

Frugt & Grønt i sæson: februar & marts

Knoldselleri

Knoldsellerien er sprængfyldt med smag og uundværlig som smagsgiver til fx supper og fonder. Den giver en fantastisk dybde til dine retter og den kan bruges på nærmest alle tænkelige måder både rå, syltet, kogt, stegt og bagt – Og så er den perfekt til en glat puré.  

Frugt & Grønt i sæson: februar & marts

Skalotteløg

Skalotteløget er oftest lyserødt, har finere lag og en mildere smag end det almindelige zittauerløg. Det findes både i en rund og i en aflang version. Det aflange bananskalotteløg er det mest brugte. Brug det fx helt tyndt skåret i salater eller som brunoise i dine saucer. 

Frugt & Grønt i sæson: februar & marts

Zittauerløg

Det almindelige zittauerløg har gennem dets lange historie været anvendt i både madlavning og medicin. Den stærke smag og karakteristiske duft, som får øjnene til at løbe i vand, kommer fra aminosyrer, som udskilles, når løget snittes.