Frugt & Grønt i sæson: maj

Maj måned var i gamle dage kendt som ‘blomstermåneden’, da det er netop nu, at naturen for alvor trives, og vækst og fremgang sikres. Skovene bliver grønnere, forskellige blomster kigger frem i bunden, ligesom de danske urter er at finde i den danske muld. Heriblandt er fx timian, salvie, estragon og ikke mindst den eftertragtede ramsløg, hvis fine hvide blomster springer ud i denne måned.

Det er samtidig blevet tid til nogle af de rigtig smagfulde danske råvarer, som emmer af den allerførste og spæde danske sommer. Her kan du glæde dig til klassikerne som sprøde radiser, sommerkål, saftige agurker, hjertesalat og ikke mindst de røde rabarber, men også de mere særlige som skovsyre, kamilleblomst og økologisk pak choy.

Det er også i denne måned at du kan sætte de første danske filandskartofler på menuen, og lade de faste og smagfulde små knolde spille hovedrollen i dine serveringer. Du kan også være heldig at servere helt friske og søde røde jordbær fra Hyldtoftegård, som dyrker jordbærrene i tunnelsystemer, der beskytter planterne mod det til tider ustadige forårsvejr. Det betyder at sæsonen starter tidligere end frilandsjordbærrene, og forlænger dermed sæsonen for de små smagfulde bær.

Herunder kan du dykke ned i vores univers af kok-til-kok-inspiration til at anvende råvarerne i dine serveringer!

Shop alle månedens råvarer

Klik her og kom til webshoppen!