Grøn Fokus sætter bælgfrugter på menuen

Flere og flere kantinekøkkener har fokus på plantebaserede måltider og er godt i gang med at gøre maden mere planterig og fuld af gode, grønne proteiner. Tendensen er klar: Der er rift om de grønne proteiner især fra bælgplanter, frø, linser og bønner. 

Grøn mad, vegetarisk fokus, kødfrie dage, planterige menuer er alle tendenser, der rammer hele madmarkedet lige nu. Nogle kalder det for ”det grønne skift” i forhold til vores nye måder at spise på. Og det er netop her, bælgfrugternes fortræffeligheder spiller en særlig vigtig rolle som en af de vigtige plantebaserede basisvarer.  

Køkkenernes kolonialrum er under markant forandring, og nye vegetabilske råvarer flytter ind som sunde og delikate basisingredienser. De kan bruges i mange måltider, har en lang holdbarhed, ligesom de indeholder det mættende, grønne protein samt mange andre livsnødvendige næringsstoffer. Det kan f.eks. være kostfibre, vitaminer og mineraler, særligt jern, calcium og magnesium. Det er ikke så sært, at efterspørgslen er støt stigende og i vækst. 

Bælgfrugter skal være en stærk spiller i den fremtidige, bæredygtige fødevareproduktion i Danmark ifølge Fødevarestyrelsen. En fremtid som Grøn Fokus er en del af med deres samarbejde med Kragerup Gods, og som sammen understøtter en øget dansk produktion af bælgfrugter. 

Rikke Gryberg, som er Key Account Manager hos Grøn Fokus har lavet følgende opskrift på en chokoladekage med bælgfrugter. Se den her: