Brændende kærlighed, vegansk
OBS! Retten er planlagt til 45 min., som de øvrige opskrifter i temaet, men der skal løbes en smule stærkt i denne opskrift.
Navnet brændende kærlighed siger næsten det hele – en skoldhed klassiker, som fylder mave og gane med kærlighed, når den fyldige mos og det salte bacon smelter i munden.
Heldigvis kan retten også laves vegansk, så alle kan være med, når den brændende favoritret serveres, og afsavnet til bacon mindskes kraftigt, når det erstattes af karamelliserede løg, stegt selleri og et strejf af røg – prøv bare selv.
Mosen er vegansk og lavet på havremælk og veganblok samt lidt æbleeddike, som kompenserer for den mangelende syre fra smør.
Opskriften er lavet til 100 spisende, så du nemt og hurtigt kan servere en vegansk, nyfortolket kærlighedsklassiker fra dit store professionelle køkken.
God fornøjelse!
Det skal du bruge:
10 kg løg i tern
10 kg selleritern.
200 g sukker
2 dl. balsamico
OSCAR røgsmag
Olie til stegning
Kartoffelmos:
20 kg bagekartofler, skyllet/skrællet og skåret i 1/4
3 l. havremælk
1.2 kg veganblok
4 dl. æbleeddike
Tilsmag med salt og peber
Tilbehør:
Syltede rødbeder
Rugbrød
Purløg
Fremgangsmåde:
-Damp eller kog kartoflerne møre (ca. 30 min).
-Forvarm en kipsteger og steg løgene brune. Når de har fået farve, tilsæt sukker og lad dem karamellisere og tilsæt så balsamico.
-Vend selleritern med olie, salt og peber, og rist dem gyldne i ovnen ved 220 grader i ca. 10 min. Tilsæt til de brunede løg.
-Kom kartoflerne i en rørekedel, og kør dem glatte med en spartel, tilsæt havremælk og veganblok lidt af gangen, smag til med æbleeddike og salt og peber.
-Anret og servér retten med rugbrød, syltede rødbeder og rugbrød.