Vegansk til 100 på 45 min:
Chili sin carne med linser og kikærter

Chili sin carne er den veganske udgave af den varme chili con carne, og heldigvis behøver man man ikke at gå på kompromis med smagen, når man udskifter oksekød med cremede linser, lækre kikærter og masser af grøntsager!

Her er det nemlig krydderierne, der er i fokus og både spidskommen, kanel, oregano, paprika og chili danner rammerne om den gode smag i retten.

Denne chili sin carne balanceres med de lækre grundsmage: surt, sødt, salt, bittert og umami fra grøntsager som tomater, stegte gulerødder og løg.

Samtidig er kaffe i retten med til at fremhæve alt det gode i krydderierne, så du får maksimalt ud af denne kødfrie mexicanske klassiker!

Opskriften er lavet til 100 personer, så du nemt kan servere en lækker, varm og krydret ret fra dit professionelle storkøkken.

God fornøjelse!

 

Det skal du bruge:

  • 20 stk. gulerødder i skiver
  • 8 kg. hakkede tomater
  • 6 stk. løg i tern
  • 10 fed hvidløg presset
  • ½ dl. oregano
  • ½ dl. stødt kanel
  • ½ dl. stødt spidskommen
  • ½ dl. chiliflager
  • ½ dl. røget paprika
  • 3 kg røde linser
  • 3 kg. kikærter, forkogte
  • 6 l. vand
  • 1 l. kaffe
  • Olie til stegning
  • Salt, peber
  • Lime saft

 

Tilbehør:

Plantebaseret yoghurt-produkt

Friskhakket persille

Ris eller brød

 

Fremgangsmåde:

– Rist alle krydderierne af på en pande

– Rist løg og gulerødder af i olie, tilsæt herefter 2/3 af de ristede krydderier samt hakkede tomater, røde linser, kikærter, vand og kaffe

– Lad det koge til linserne jævner retten

– Smag retten til med salt, peber, limesaft og evt. resten af krydderierne

– Du kan justere tykkelsen med vand, hvis nødvendigt

– Server den varme ret med ris eller brød, friskhakket persille og plantebaseret creme fraiche

 

Tip! Denne ret kan med fordel laves dagen før, og så varmes op igen, da smagen på denne måde kun får lov til at udvikle sig.

 

Se de lækre varer fra vores sortiment