Vegansk til 100 på 45 min:
Korma med tofu og røde linser
I denne pakistanske umamibombe er det i høj grad masalaen, der bærer rettens smag og udtryk!
Masala betyder krydderiblanding, og i denne opskrift er den bygget op af hele krydderier som nelliker, kardemommefrø, peberkorn og kanelstænger, samt af stødte krydderier som koriander, chili, kommen og gurkemeje, der spiller sammen til en fantastisk smagseksplosion.
Den oprindelige korma laves med kylling, lam eller oksekød, men i denne veganske udgave sikres den intense smagsoplevelse af sammensætningen af de ristede krydderier, den stegte tofu og den søde tomatpuré.
Samtidig giver de røde linser god fylde og gør retten dejligt mættende.
Opskriften er skaleret til 100 spisende, så du kan servere denne lækre pakistanske ret fra dit store professionelle køkken.
Det skal du bruge:
6 kg. tofu i tern
10 stk. løg
40 stk. tomater
Olie til stegning
2 dl. ingefær pasta (eller blendet frisk ingefær)
2 dl. hvidløgspasta (eller blendet frisk hvidløg)
3 stk. citroner
10 stk. squash i tern
5 kg. gulerødder i skiver
3 kg. røde linser
8 liter vand
1 l. vegansk yoghurtprodukt
Mandler og koriander til pynt
Masala
20 stk. nelliker
20 stk. kardemommefrø
10 stk. peberkorn
4 stk. kanelstænger
20 g. stødt koriander
10 g. stødt chili
10 g. stødt kommen
10 g. gurkemeje
Fremgangsmåde:
– Bland alle de tørre ingredienser til masalaen og blend dem til pulver
– Rist herefter de blendede krydderier af på en pande
– Blend de hele tomater og løg hver for sig til to puréer
– Steg tofuen til den er gyldenbrun og tag den af panden
– Tilsæt 2/3 af masalaen sammen med løg, hvidløg, tomat og ingefær
– Tilsæt gulerødder og squash og lad det hele simre i 5 min.
– Tilsæt linser og vand og lad det simre i yderligere 15-20 min.
– Tilsæt yoghurt og tofu og smag retten til med salt, peber og evt. mere masala, hvis nødvendigt
– Pynt med hakkede mandler og frisk koriander og servér!