Årets Ret 2023

Årets Ret kåres kåres af Foreningen af Danske Madanmeldere, der blev startet i 1999 med henblik på at skabe samarbejde mellem de danske mediers restaurantanmeldere og kåre de bedste af de retter, som anmelderne havde oplevet i løbet af et år.

Foreningen blev skabt i en tid, hvor hverken Noma eller Manifestet for det nye nordiske køkken var født. Det giver en værdifuld indsigt i den gastronomiske udvikling gennem årene. Bestyrelsen i Danske Madanmeldere består af fire medlemmer, hvis virke først og fremmest er rettet mod arrangementet omkring og kåringen af Årets Ret, der siden 2000 har hyldet kokkene bag retterne, deres sublime håndværk og styrket innovationen i dansk gastronomi. Bestyrelsen fastlægger de overordnede rammer for arrangementets niveau og agerer desuden talerør for foreningen. Andre initiativer i foreningen som bestyrelsen har fokus på: -Kompetenceløft og efteruddannelse eksponering af den gastronomiske udvikling i Danmark -Uddannelsesrejser -Løbende debat af etiske aspekter ved madanmeldelse.

Årets Ret 2023 uddeles d. 17. september på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, og du kan læse meget mere om arrangementet her: https://www.danskemadanmeldere.dk/