Rosastegt oksemørbrad med kartoffelterrin og porre

Prøv denne delikate og smagfulde opskrift fra Madhuset SUBSTANS i dit eget køkken.

Tilberedning


Rosastegt oksemørbrad

Lad mørbraden stå ude et par timer inden tilberedning. På en meget varm pande steges de 2 stykker mørbrad på alle sider. Under stegningen tilsættes hvidløg og timian, og lige inden du fjerner kødet fra panden, tilsættes smørret. Kom kødet i en bradepande sammen med både hvidløg, timian og smør. Kom det i en 120°C forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Pas på ikke at overtilberede dette stykke kød. Pak kødet i stanniol, og lad det hvile i 10-15 min., inden du skærer bøffer. Husk at krydre godt med salt, peber og revet citronskal inden servering.

Confiterede bananskalotteløg

Dæk løgene med vindruekerneolie, og bag dem ved 110°C i 3 timer. Lad løgene køle lidt ned, pil og halvér dem. Steg dem gyldne på skærefladen i lidt smør og olie.

Smørdampet porre

Skyl porrerne, og del den hvide del af porren i to. Kog vand, salt og peber op i en gryde, skru ned, og pisk smørret heri. Tilsæt de tilberedte porrer, og tilbered dem under svag varme, til de føles bløde.

Kartoffel-trøffelterrin med variation af karse

Dagen før: Alle ingredienserne blandes godt og hældes i en 40×50 cm bradepande. Bages ved 140°C i ca. 90 min. Lad terrinen køle lidt ned, og læg pres på bradepanden, fx med 4 liter mælk. Lad stå koldt natten over. Skær terrinen ud i ønskede størrelser, og steg dem i smør og olie, til de er gyldne på alle sider.

Trøffel og timiansauce

Steg grøntsagerne med timian og laurbærblade, til de er bløde og har taget let farve. Tilsæt eddiken, og kog helt væk. Tilsæt rødvinen, og kog ind til ca. det halve. Tilsæt fonden og kog ind til rette konsistens – jævn evt. saucen med maizena. Sigt saucen, og monter med smør.

Løgpuré

Kom alle ingredienser i en gryde, og steg løgene ca. 30 min., til de bliver bløde, transparente og let karamelliserede. Sigt overskydende smør fra og gem. Blend løgene til en cremet puré, og tilsæt forsigtigt smør for at opnå den ønskede konsistens. Smag til med salt, peber, citronsaft og -skal.

Anretning

Tænd ovnen på 90°C. Placer en skefuld løgpuré på hvert stykke kartoffelterrin. Kom de stegte confiterede løg på – hold dem varme i ovnen. Del porren på langs, og krydr med salt og peber – hold dem varme i ovnen. Skær 10 bøffer af mørbraden, og krydr med salt og peber. Anret de forskellige elementer på tallerkner, og drys kartoffelterrinen med karse og brøndkarse. Varm saucen godt igennem, og servér ved bordret.

Velbekomme!

Ingredienser


10 personer

Rosastegt oksemørbrad

1 stk. oksemørbrad (delt i 2) • 3 hvidløg • ½ bundt timian • 100 g smør • Skal af en citron

Confiterede bananskalotteløg

10 stk. bananskalotteløg i samme størrelse

Smørdampet porre

5 porrer • 200 g smør • 2 dl vand • Peber • Salt

Kartoffel-trøffelterrin med variation af karse

4 kg bagekartofler i skiver • 2 løg, hakket fint • 1 tsk. tørret timian • 30 g salt • 500 g smeltet smør • 10 g sort peber • 100 g trøffelpasta • 2 finthakkede hvidløg

Trøffel og timiansauce

2 løg • ½ selleri • 2 gulerødder • Toppe fra 2 porrer • 2 laurbærblade • 1 bundt timian • 5 dl rødvin • 4 dl balsamicoeddike • 2 liter god kalve-/oksefond • 250 g smør • 100 g trøffelpasta

Løgpuré

3 kg salatløg, hakket groft • 250 g smør • 1 stjerneanis • Lidt timian

 

Prøv selv retten fra Madhuset Substans

Du finder ingredienserne til den lækre ret på vores webshop

Køb ingredienser  

Seneste nyheder