Opskrift: Økologisk rustikt surdejsbrød med chiafrø
Lækkert saftigt surdejsbrød med chiafrø bagt på økologisk tipo 00, fin durum og øko basis Hvedesur. Et flot og smagfuldt brød med en god surdejssmag.
Ingredienser:
2.700 g | Økologisk Tipo 00 (2415704) |
1.500 g | Økologisk Durummel Semolina Fine (9295205) |
800 g | Øko Basis Hvedesur (3430004) |
500 g | Økologisk chiafrø |
80 g | Gær (40 g tørgær) |
130 g | Salt |
3.900 g | Vand |
9.610 g | Dejvægt i alt |
Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser i æltekar, undtagen ca. 500 g vand og 130 g salt.
Ælt 5 min. langsomt, herefter 5 min. hurtigt, tilsæt de sidste 500 g vand, og ælt dejen 5 min. hurtigt. I de sidste 2 min. af æltetiden tilsættes 130 g salt. Dejtemperatur skal være 25-27°C
Hæld dejen i en hævekasse med låg og lad den stå i 60 min. Slå brødene op.
Brød: 650 g. Baguettes: 400 g. Stykker: 120-150 g, vend brødene i dekoration: 50 % øko. chiafrø + 50 % Øko Bygflager. Sæt brødene på plader og sæt dem 1 time på frost, så på køl. Dag 2 tages brødene ud fra køl og hæves til ønsket volumen.
Bages ved:
Stikovn: Indsættes ved 230°C, damp efter 2 min. og temp. sænkes til 210°C
Herdovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temp. sænkes til 230°C
Bagetid (vejl.):
Brød: 30 min. + 10 min. med åbent spjæld.
Baguettes: 20min. + 5 min. med åbent spjæld.
Stykker: 15 min. + 5 min. med åbent spjæld.