Opskrift: Pizza Napoli på øko Tosca Farina
NAPOLITANSK PIZZA – EN ÆGTE KLASSIKER På Italiensk hedder den klassiske pizza »La pizza Napolentana«. Kendetegnet ved en pizza Napolentana er, at den har en blød, elastisk og ca. 3 mm tynd bund med høj skorpe med lufthuller.
Ingredienser:
1.000 g | Økologisk Tosca Farina 100/0 (3429004) |
630 g | Vand |
25 g | Salt |
2 g | Gær(frisk) |
1.657 g | Dejvægt i alt (opskrift til 7 stk. pizza) |
Fremgangsmåde:
Vand og mel hældes i rørekedlen og køres kun lige sammen. Autolyse 30 minutter (hviletid). Salt og gær tilsættes og æltes i 5 minutter. Lad Hvile i10 minutter og ælt dejen færdig ca. 5 minutter. Lad dejen stå 4-6 timer ved stuetemperatur i lukket beholder/skål. Slås herefter op til boller a ca. 230 g. Stilles på køl 20-48 timer tildækket med film. Tages ud fra køl 3-4 timer før gør dejen nemmere at arbejde med.
Form pizzaerne med hænderne gennem en bevægelse, der går fra midten og ud til kanterne, mens du presse med fingrene. Top med ønsket fyld lidt men godt.
Bages i pizzaovn ved temperatur mellem 380°C og 420°C. Ved denne temperatur bør det ikke tage mere end 60-90 sekunder, før pizzaen er gennembagt.
TIP: Har du ikke en pizzaovn, kan du godt bage napolitansk pizza i en almindelig ovn med bagestål. Skru ovnen op på 300°C eller max, og lad ovnen varme op
45-60 min. Kom pizzaen på bagestålet, skru ovnen over på grillfunktion og bag i 2-4 minutter.