Succes med økologisk rugbrød i det professionelle køkken

Det gode bagværk er centralt i danskernes madkultur, og er derfor en høj prioritet i mange professionelle køkkener, hvor virkeligheden ofte er knap tid, mangel på kompetente fagfolk og ambitioner om grønnere måltider. Nu åbner Valsemøllen det nye online ‘Bageunivers for fagfolk’ som en service for kokke, bagere og andre fagfolk, der bager brød og andet bagværk. Med bageuniverset vil Valsemøllen give en hjælpende hånd til bedre bagværk, men også med gode bagerutiner, køkkenøkonomi, madspild og flere planterigemåltider. Bageuniverset tilbyder opskrifter, online bagekurser, inspiration, tips og bagehacks fra Valsemøllens egne fagfolk og udviklingsbagere.

Faglig ekspertise og vejledning kombineret med et bredt økologisk sortiment er Valsemøllens opskrift på at gøre det nemmere for fagfolk i de professionelle køkkener at skrue op for økologien med friskbagt, økologisk bagværk. Nu sætter møllen et særligt fokus på økologisk rugbrød.

Formålet er at slå et slag for dansk brødkulturs ukronede stjerne og samtidigt gøre det endnu nemmere at skrue op for økologiprocenten, håndtere økologiregnskaber og bage gode økologiske rugbrød til mange. Økologi er grundstenen i godt bagværk og rugbrød er bare en unægtelig kilde til også at få mere fuldkorn og flere klimavenlige måltider.

Økologisk og friskbagt fra bunden
Valsemøllens fagfolk har udviklet den økologiske produktserie Valsemøllen Signatur® med et stort udvalg af alt fra stenformalet rugmel, rugkerner, gryn og flager til færdigblandede rugbrødsblandinger og grundblandinger på rug dyrket, høstet og malet i Danmark.

Med Valsemøllens brødblandinger er det muligt at bage mange forskellige brødvarianter med udgangspunkt i én og samme dej, og opnå samme resultat hver gang. Valsemøllen har gjort alt forarbejdet, så man kan spare tid og på under tre timer få et lækkert brød, eller man kan koldhæve det under længere tid. Begge dele uden at gå på kompromis med håndværket.

Valsemøllen lancerer nyt online bagekursus, opskrifter og bagehacks med fokus på økologisk rugbrød. Se opskrifter og bagehacks her!

Opskrifter på økologisk rugbrød

Opskriftshæfte

Få et helt samlet opskriftshæfte på rug- og hvedebrød her med varenumre på!

Klik her  

Valsemøllens bagehacks

FÅ TIPS OG NYTTIGE BAGEHACKS FRA VALSEMØLLENS FAGFOLK
Trin for trin lærer vores fagfolk dig alt om rugbrød – hvordan du sikrer dig rugbrød der er helt perfekte, skærefaste, saftige og holder sig friske i mange dage. Du får viden om hvad er en surdej – og hvorfor bage rugbrød med surdej? Køretid & dejtemperatur. Betydningen af hævetid (koldhævning kontra raskeskab).

Saftige rugbrød i en uge:
Brug heatfilm og hold rugbrødet frisk længe.

Undgå at skolde dit gær:
Hold gæren tilbage, hvis dit mel er under 20 grader.

Afvej og få ensartet rugbrød:
Sådan sikrer du det samme resultat hver gang.

Lav signaturrugbrød:
Sådan laver du dine egne signaturrugbrød.

Brug en lav rugbrødsform:
Sådan får du rugbrød med mange kerner gennembagt.

Afvej rugbrød i rugbrødsform:
Sådan afvejer du rugbrødsdej og glatter dem.

Afvej rugbrød i aluform:
Gør det nemt og afvej direkte i formen.

Afvej rugklapper i flexipanmåtte:
Lav rugklapper ud af samme rugbrødsdej.

Online bagekursus

Tilmeld dig Valsemøllens online bagekursus og få alle tips og tricks til at bage økologisk rugbrød!

Tilmeld dig her