Fra flødeis i Thy til hip planteis på landsplan

Med en god portion skørt iværksætteri, tilsalt et kæmpe innovationsdrive startede en rejse i 2017 for de to isentusiaster Rasmus og Claus i kombination med passion og kræfter fra Dragsbæk. De ville udvikle plantebaseret is baseret på økologiske plantedrikke.

I det nordvestjyske Thy arbejder de to partnere efter en filosofi om, at alt er muligt, indtil det modsatte er bevist. Og det kan man smage.

Selvom Rasmus og Claus sagtens kunne tilfredsstille både de plantebaserede forbrugere og veganerne med det første forsøg på den plantebaserede is, fortsatte de alligevel ihærdigt med at udvikle og teste. De mente nemlig at der manglede lidt på både smag og konsistens, og det var vigtigt for dem, at man ikke skulle gå på kompromis med nogle af kvaliteterne i en verdensklasse is, ved at producere den plantebaseret. Især mundfornemmelsen betød meget for Rasmus og Claus, og den helt store opgave blev altså at ramme den samme fornemmelse som fløde kan give.

Efter mere end 2 års test og utallige prøver landede de endelig et resultat de selv kunne være tilfredse med, og i den ombæring valgte de at gå ALL IN på det plantebaserede marked. Det betød at de lagde alt produktion med mælk, fløde og æg på hylden, og dermed udelukkede alle animalske ingredienser, så isen nu er 100% plantebaseret, produceret på enten konventionel ris eller dansk økologisk havre. Det hører til sjældenhederne, fordi mange af de ismejerier der i dag producerer plantebaseret is, også producerer fløde- eller mælkeis, og dermed må erkende at deres veganske varianter stadig kan indeholde spor af animalske ingredienser.

Senest har Ice Bakers også udviklet flere glutenfri varianter.

De fører ligeledes ambitionerne om den plantebaserede produktion videre til deres bageri, hvor de producerer eksempelvis cookies, brownie og trøffeldej, som de bruger i nogle af deres isvarianter.

De drømmer om at udbrede og tilbyde is til alle, og få flere og flere rendyrkede ishuse til at poppe op rundt omkring i det danske land og også i udlandet. Heldigvis stiger efterspørgslen efter veganske råvarer kun, og markedet vokser, så kvaliteten af råvarer ligeledes forbedres.

Fra flødeis i Thy til hip planteis på landsplan

Find inspiration i hele vores lækre is-kategori her!

Plantebaseret is fra Ice Bakers   Hele Is-kategorien

Seneste nyheder