Mikuna er madaktivisme

Mikuna er Sigrid Barfod og Line Tscherning Damgaard. Mikuna er også veganske burgere på festivaler, produkter i dansk detailhandel og foodservice, en online shop med smukke plakater med et plantebaseret udgangspunkt, produktudvikling, opskriftudvikling, en kogebog og det hele startede som et lille spisested i Aarhus.

Ideen om Mikuna blev født i Ecuadors regnskov, hvor både Line og Sigrid troede, de skulle bruge hele deres liv med at arbejde med genskovning og rehabilitering af både skov og dyreliv. Midt i ungdommens gå-på-mod i Ecuador gik det op for begge ildsjæle, at hvis regnskoven skal have en chance, så skal der ske noget med det vi putter på tallerkenen især i vesten.

Det blev til Aarhus’ første 100% plantebaserede spisested i 2014 og har siden udviklet sig til den krejlerbod af vegansk mad, der i dag er Mikuna. Fokus for Mikuna er at få fjernet så meget kød og mælkeprodukter fra menuerne som muligt og udskifte det med planter i mere eller mindre forarbejdet grad. Det provokerer mange, men når det er pakket ind i en lækker, snasket burger med sprøde løgringe, så er det som om, de fleste godt kan overskue at gøre lidt mere for regnskoven og dyrene. Derfor er madaktivisme blevet Mikunas stærkeste våben.

Mikunas samarbejde med Hanegal ligger meget mere til højrebenet end man lige skulle tro. På Hanegals domicil i Haderslev er det første man møder, inden man når receptionen, en plakat med ordene ”Spis mindre Kød”. Hanegal er økopionerer med fokus på kvalitet og på en rejse mod et meget mere plantebaseret sortiment. Den rejse er Mikuna virkelig glade for at være en del af.

Opskrift

Hanegal og Mikunas HønseFRI pålægssalat kan bruges præcis som en traditionel hønsesalat, altså i en sandwich, på smørrebrød, i croissanter osv., og at kalde det her en opskrift er måske en lille overdrivelse, men her kommer den.

Hanegal / Mikuna

Se produkterne på vores webshop

Køb her