Bliv klogere på hvor maden kommer fra

Mange gæster og kunder efterspørger nydelse, oplevelser, læring og mening. Kort sagt handler det om, at de gerne vil vide, hvor dine råvarer kommer fra – f.eks. ved at du fortæller dem meget mere om det. Det kan du gøre på mange måder: i din indkøbsprofil, på dit menukort, på tavlemenuen, med fortællende ord i serveringssituationen, på sociale medier, via holdningsprincipper osv. Og det er derfor, du her på bloggen bydes på en råvaretur med 4 ophold – hvor du gerne skulle blive inspireret til fortælleglæde, der styrker dit værtskab.

Gode madoplevelser, gastronomisk passion og det at vide, hvor maden kommer fra, er vigtigere nu end nogensinde før. Det handler om at komme så tæt på maden, naturen og kilden som muligt. F.eks. er vi nysgerrige efter at vide, om fisken er skånsomt kystfisket, om kødet er velfærdskød, om grøntsagerne er dyrket på en klimavenlig måde, om de er økologiske, hvordan kornet er malet, eller om osten er nicheproduceret og ganeforkælende. Det handler om dét, hjertet banker for som gastronom – råvarekærlighed.

Bliv klædt på til fortælleglæde

Du kan styrke dit værtskab ved at sætte positive fortælleord på dine råvarevalg. Med glæde, holdning og stolthed bør du formidle til dine gæster og kunder, hvor dine råvarer kommer fra, og hvorfor du har udvalgt netop dem. Her guides du til at sætte ord på råvarerne, så du står stærkt i din service. Se med her. Tag et dyk ned i 4 udvalgte madaktører, skab forbindelse til råvarerne, personerne bag, og tjek deres profil.

Velkommen til den ”Virtuelle råvaretur” med 4 stop undervejs, så du kan styrke dit værtskab gennem råvarerne.

Mød Grambogård Dyrevelfærd

Mød HKI Ost

Mød Grøn Fokus

Mød Prima Frugt, Grønt & Urter

 

Mød Grambogård Dyrevelfærd

Vælg kød med holdning. Og sæt dyrevelfærd på menuen.

Det er dem fra Tommerup på Fyn, der er drevet af kærlighed til dyr. De er topbevidste om, at dyrevelfærd er vejen til bedre kød. Gennem godt slagterhåndværk leverer de gang på gang dyrevelfærdskød i ypperste klasse. Med en 360 graders model for bæredygtig kvalitet, ansvarlighed, lokalt opdræt og fagstærkt slagtehåndværk bliver tørslagtning, krogmodning og håndskæring en naturlig selvfølge. For som de siger på Grambogård: ”Rolige, stressfrie og glade dyr, der er håndskåret af fagfolk, giver bare mere mørt kød.” Det er præcis det, dine kunder og gæster gerne vil høre dig fortælle. Særligt i en tid, hvor flere og flere er bevidste om, at lidt, men godt kød er vejen frem, når det gælder om at vælge bæredygtigt. Alt kød fra Grambogård kommer nemlig fra udvalgte lokale dyrevelfærdslandmænd, som går ind for at reducere CO2.

Måske har du hørt om klimakalve, fårehyrdekød og trivselsgrise fra Grambogård? Hvis ikke, så kan du klikke her og tage en tur med på landet, ud på marken og høre historien om, hvordan de gør hos Grambogård.

Sæt dyrevelfærdskød på menuen. Det styrker din bæredygtige kvalitetsprofil, og så smager det bare af rigtig god samvittighed.

Mød HKI Ost

Glæd kunder og gæster med ost fra øverste hylde

Her er alle medarbejdere ostemagere med stort O! De leverer de bedste oste og fortæller, at den bedste markedsføring er, at ostene går fra mund-til-mund, fra kok-til-kok. Men tag ikke fejl af deres underspil, for de her ostepushere har virkelig næse for ost og en veludviklet sensorisk sans. Med fingeren på pulsen udvælges kun det bedste af det bedste. Det er toposte på Michelin-niveau med eget affineur-lokale og temperaturstyrede grotter, hvor oste plejes, vendes, vaskes og børstes for at modnes til perfektion. Og så er det kræs for kendere fra små mikroproducenter og mindre gårdmejerier, der skyder op. Via affineurs og en stærk logistik er HKI bare dem, der kan skaffe dig de mest fremragende kvalitetsoste, der giver glade gæster. Tag lige en smagsprøve, og hils på den fagstærke ostemand bag HKI Ost, et ægte og ærligt oste-klip, der får mundvandet til at løbe en lille smule over af begejstring. Se oste-klip her.

Mød Grøn Fokus

Vis, at du gør en økologisk forskel

Du kan styrke din økoprofil ved at sætte økologisk signatur direkte på dine menuer og menukort. Det er en meningsfuld kvalitetsoplysning for dine gæster og kunder. Bare pir med det i dit værtskab! F.eks. det røde Ø eller det grønne blad, så du får fortalt, at I forkæler med økologiske varer. Hos Grøn Fokus handler det nemlig udelukkende om en verden af økologi. At vælge økologisk fortæller dine gæster og kunder på en hurtig måde, at det er godt for mennesker, dyr og miljø. Det er et bæredygtigt valg, som også er et velkendt kvalitetsparameter i køkkeners arbejde med grøn omstilling. Vidste du f.eks., at Grøn Fokus var nogle af de første på det danske økologiske marked? Med en fremsynet drivkraft understøtter de den dag i dag stadig den økologiske mission om en grønnere verden.

Når du vælger økologi, er du med til at gøre en forskel – en økologisk forskel vel at mærke.

Gå op i økologi med Grøn Fokus.

Mød Prima Grønt, Frugt & Urter

Sæt bare mere grønt på menuen 

Vi vil se meget mere plantemad på menuerne hen imod 2030.

Tiden er til, at det grønne skift for alvor tager fart. Flere køkkener lader de grønne råvarer sætte dagsordenen, fordi det er et klimavenligt valg. Grøntsager, frugt, krydderurter og vilde urter hører til gruppen af plantebaserede råvarer, der samlet set hører til de råvarer, der sætter et lavt klimaaftryk målt i CO2. Så få bare mere af det på dine menuer.

Prima Grønt & Frugt leverer et friskt og bredt udvalg af kvalitetskontrolleret grønt, frugt, krydderurter og vilde urter. Altid i dialog med kokke og planteavlere for at sikre maksimal innovation, sortsudvikling og råvarerespekt fra jord, mark, have og skov. På den måde er det en råvareaktør, der forsyner dig med frisk grønt, frugt og urter – direkte fra jord til køkkenbord. Det er nemlig her, du kan finde alt dit basisgrønt og frugt, også det økologiske. Og der er meget at vælge imellem til gavn for variationsgraden. Spis varieret, lyder et af kostrådene. Her finder du nemlig over 1000 planteavlede varenumre inkl. 200+ økologiske varianter og 100 forskellige friske krydderurter, der bare venter på at sætte ekstra fut og skub i sansevækkende menuer.

Prima Grønt & Frugt er en lille, agil fødevareaktør med bare 10 ansatte, hvor hver og en ser potentialet i, at grønt, frugt, vilde urter og krydderurter er naturens naturligste naturressource, der tilmed er 100 % cirkulær, nedbrydelig og kompostérbar, hvis der skulle blive en enkelt gulerod i overskud hos dig.

Velkommen til plantebaseret kvalitet fra jord til bord & fra have til mave …

Sulten efter mere? Vil du se, hvordan deres kvalitetsarbejde foregår i praksis, så kan du klikke lige her:

Kilder:
– Landbrug & Fødevarer
– Den store klimadatabase, Concito 2021