Detroit Style Pizza

Tilberedning


Detroit Style Pizza er en firkantet pizza, med en tyk, crispy og chewy pizzabund med masser af ost, tomatsovs og pepperoni.

  1. Vand og mel røres let sammen.
  2. Hviletid i 45 min (Autolyse).
  3. Salt og tørgær tilsættes.
  4. Ælt 5 min. ved lav hastighed.
  5. Lad den derefter hvile i 5 min.
  6. Ælt ca. 5 min. ved mellem hastighed. Når dejen er “skær” (Helt blank og glat), er den klar.
  7. Lad dejen hæve i en lukket beholder i 2 timer ved stuetemperatur.
  8. Del dejen i 4 klumper af ca. 300 g. og placer dem i hver sin olierede bakke. Her kan du f.eks. bruge LloydPans Detroit Style pander.
  9. De trykkes nu ud men ikke helt ud til kanten.
  10. Lad dem hvile tildækket i 30 min., hvorefter de trykkes helt ud til kanten.
  11. Lad dem nu hvile yderligere 1-2 timer tildækket.
  12. Ost kommes generøst på. Herefter 3 striber tomatsauce og pepperoni.
  13. Bages i en forvarmet ovn på ca. 240-260 grader i ca. 20 min. til den er gylden og gennembagt.

Tip!

For mere smag kan dejen koldhæve natten over. Efter dejen er trykket ud i formen, kommes den på køl tildækket. Evt. med et låg fra en hævekasse, eller med film.
Dagen efter gøres den færdig med ønsket fyld, og tempereres ca. 1 time inden afbagning.

Bemærk: Æltetider er vejledende, da der er stor forskel på æltekar og røremaskiner. Det handler om man lærer sin maskine at kende.

 


Fotokredit: Shutterstock

Ingredienser


Opskrift til 4 stk. pizza