Detroit Style Pizza

Tilberedning


Detroit Style Pizza er en firkantet pizza, med en tyk, crispy og chewy pizzabund med masser af ost, tomatsovs og pepperoni.

Vand og mel hældes i rørekedel, og røres let sammen. Lad dejen hvile 45 min (autolyse). Salt og gær tilsættes, og ælt dejen i 5 minutter ved lav hastighed. Lad dejen hvile i 5 min. Herefter æltes dejen i 5 minutter ved mellem hastigheden. Dejen skal være blank, glat og skal kunne strækkes lang før den er færdigæltet. Lad dejen hæve stå 2 timer ved stuetemperatur i lukket beholder/skål. Del dejen i klumper af ca. 300 g. og placer dem i hver sin olierede bakke. Tryk dejen ud med fingrene men ikke helt ud til kanten. Lad dejen hæve tildækket 30 min, hvorefter dejen trykkes helt ud til kanten. Herefter skal dejen hvile 1-2 timer tildækket.

Kom rigeligt med ost på og herefter 3 striber med tomatsauce og pepperoni. Bages i ovn på ca. 240-260°C i ca. 20 min indtil pizzaen er gennembagt og gylden.

Tip:

For mere smag kan dejen koldhæve natten over. Efter dejen er trykket ud i formen, kommes den på køl tildækket. Evt. med et låg fra en hævekasse, eller med film.

Dagen efter gøres den færdig med ønsket fyld, og tempereres ca. 1 time inden afbagning.

 


Fotokredit: Shutterstock

Ingredienser


Opskrift til 6 stk. pizza

1.030 g Tosca Farina Pizzamel

742 g vand (27-28°C)

21 g salt

6,6 g tørgær

1.800 g Dejvægt i alt