Økologisk Pane Piatto – plain pizzabund
Tilberedning
Autentisk, økologisk italiensk surdejspizzabund med sprød og luftig kant samt saftig krumme. Dejen kan anvendes som grunddej til minipizzaer, sandwichbrød, panini, naanbrød og meget mere.
Hæld alle ingredienser i rørerkedel, på nær 222 g vand og 40 g salt. Ælt dejen i 4 minutter ved lav hastighed, herefter 4 minutter ved mellem hastighed, hvor der tilsættes det tilbageholdte vand. Ælt 4 minutter ved mellem hastighed og tilsæt 40 g salt de sidste 2 min af æltetiden. Dejen skal være blank, glat og skal kunne strækkes lang før den er færdigæltet. Lad dejen stå 45 minutter ved stuetemperatur i olieret lukket boks/kasse.
Herefter hældes dejen ud på et bord drysset med øko Basis Hvedesur. Dejen vejes af på 450 g pr. stk. og formes som små aflange brød vendt i øko Basis Hvedesur. Sæt efterfølgende på en plade (maks 6 stk. pr. plade) drysset med øko Basis Hvedesur, og lad hvile i 180 min. under stikvognspose.
Efter hviletid trykkes de små brød ud i øko Basis Hvedesur til ca. 38 × 20 cm med fingermærker. 2 stk. løftes over på netplade med silikonepapir, hvorefter der kommes 10-15 dråber olivenolie på toppen.
Bages i ca. 6 min i gastroovn ved temperatur mellem 230°C.
AFPYTNINGSFORSLAG:
Nº1 PEPPERONI: Tomatsauce, mozzarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med chili og friske krydderurter.
Nº 2 KARTOFFEL & OKSE PIZZA: Tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie og små kugler af krydret hakket oksekød. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med friske krydderurter.
Nº 3 PROSCIUTTO: Tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med parmesanflager og evt. frisk rucola.
Nº 4 VEGETARPIZZA: Tomatsauce, revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med basilikumblade.
Nº5 KARTOFFEL, MASCARPONE, RØDLØG & ROSMARIN PIZZA
Mascarpone, kartofler i tynde skiver, frisk rosmarin og mozzarella. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med råsyltede rødløg.
Nº6 TOMAT, TIMIAN & GROFT SALT PIZZA
Stilktomater, olivenolie, flagesalt og rosmarin. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min
Nº7 KYLLING, BACON & RØDLØD PIZZA
Grøn pesto, revet mozzarella- eller cheddarost, forstegt kylling og bacon, syltede rødløg og mozzarella. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med råsyltede rødløg.
TIPS TIL SERVERING
Den bagte Pane Piatto pizzabund flækkes og det ønskede fyld kommes på. Deles i ønsket størrelse og varmes efterfølgende i klaprister.
Ingredienser
Opskrift til 5 stk. Pane Piatto
1.000 g økologisk Tipo 00
250 g økologisk Durum Molino Fin
125 g økologisk Basis Hvedesur
27 g olivenolie
16 g gær (8 g tørgær)
40 g groft salt (tilsættes de sidst 2 min. af æltetid)
1.111 g vand (222 g. vand tilbageholdes og tilsættes senere)
2.570 g dejvægt i alt