Pane Piatto fuldkorn – plain pizzabund

Tilberedning


Autentisk, italiensk fuldkorn surdejspizzabund med sprød og luftig kant samt saftig krumme. Dejen kan anvendes som grunddej til minipizzaer, sandwichbrød, panini, naanbrød og meget mere.

Hæld alle ingredienser i rørekedel, på nær 222 g vand og 45 g salt. Ælt dejen i 4 minutter ved lav hastighed, herefter 4 minutter ved mellem hastighed hvor der tilsættes det tilbageholdte vand. Ælt 4 minutter ved mellem hastighed og tilsæt 40 g salt de sidste 2 min af æltetiden. Dejen skal være blank, glat og skal kunne strækkes lang før den er færdigæltet. Lad dejen stå 45 minutter ved stuetemperatur i olieret lukket boks/kasse.

Herefter hældes dejen ud på et bord drysset med Grano Durum Fine, NaturAks (9007204). Dejen vejes af på 450 g pr. stk. og formes som små aflange brød vendt i Grano Durum Fine, NaturAks (9007204). Sæt efterfølgende på en plade (maks 6 stk. pr. plade) drysset med Grano Durum Fine, NaturAks (9007204), og lad hvile i 180 min. under stikvognspose.

Efter hviletid trykkes de små brød ud i Grano Durum Fine, NaturAks (9007204) til ca. 38 × 20 cm med fingermærker. 2 stk. løftes over på netplade med silikonepapir, hvorefter der kommes 10-15 dråber olivenolie på toppen.

Bages i ca. 6 min i gastroovn ved temperatur mellem 230°C.

 

AFPYTNINGSFORSLAG:

Nº1 PEPPERONI: Tomatsauce, mozzarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med chili og friske krydderurter.

 

Nº 2 KARTOFFEL & OKSE PIZZA: Tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie og små kugler af krydret hakket oksekød. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med friske krydderurter.

 

Nº 3 PROSCIUTTO: Tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med parmesanflager og evt. frisk rucola.

 

Nº 4 VEGETARPIZZA: Tomatsauce, revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med basilikumblade.

 

Nº5 KARTOFFEL, MASCARPONE, RØDLØG & ROSMARIN PIZZA

Mascarpone, kartofler i tynde skiver, frisk rosmarin og mozzarella. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med råsyltede rødløg.

 

Nº6 TOMAT, TIMIAN & GROFT SALT PIZZA

Stilktomater, olivenolie, flagesalt og rosmarin. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min

 

Nº7 KYLLING, BACON & RØDLØD PIZZA

Grøn pesto, revet mozzarella- eller cheddarost, forstegt kylling og bacon, syltede rødløg og mozzarella. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med råsyltede rødløg.

 

TIPS TIL SERVERING

Den bagte Pane Piatto pizzabund flækkes og det ønskede fyld kommes på. Deles i ønsket størrelse og varmes efterfølgende i klaprister.

Ingredienser


Opskrift til 7 stk. Pane Piatto

1.000 g Tipo 00 Gran Tereno NaturAks

607 g PowerHvede Fuldkornsmel NaturAks

160 g Panifico 10/90 NaturAks

35 g Olivenolie

21 g Gær (10,5 g tørgær)

45 g Groft salt (tilsættes de sidst 2 min. af æltetid)

1.428 g Vand (222 g. vand tilbageholdes og tilsættes senere)

3.296 g Dejvægt i alt