Den danske Spiseguide 2021: HKIs direktør får Årets Ærespris 

Da diplomerne blev uddelt til Den danske Spiseguides prisoverrækkelse 31. oktober 2021, blev HKIs direktør Poul Larsen hædret med Årets Ærespris 2021 for b.la. sin evne til at “servicere det gastronomiske univers på et usædvanligt højt niveau”.

 

“Jeg tænkte jo, om der var andre, der hed Poul Larsen i salen. Det kom fuldstændig bag på mig – men jeg er meget glad Det er jo ikke bare en Poul Larsen pris – det er jo en HKI Ost pris, fordi vi gør det her sammen,” siger Poul Larsen om selve overrækkelsen af prisen. 

Årets Ærespris er tildelt HKIs direktør Poul Larsen for hans: 

“Nysgerrighed og symbiose med kvalitetsprioritering og lidenskabelig interesse for mangfoldighed udtrykker basis for udvikling af en enestående evne til at levere og servicere det gastronomiske univers på et usædvanligt højt niveau.

Ikke en mulighed tilsidesættes for at skaffe det bedste produkt i den genre, der udspringer af mælkens iboende muligheder for fremragende fødevarer i såvel fast som flydende form.

Årets prismodtager er en ener i henseende.”

Om teksten på prisen siger Poul Larsen: 

“Vi får endnu et bevis på, at vi hører til i eliten, og det afspejler det forhold, vi har til vores kunder. Vi handler ikke kun med top-restauranter, men det er godt at kunne, det som de gerne vil have. Hele HKI bliver bedre, hver dag vi går på arbejde, fordi vi har sådan nogle dygtige kunder. 

Vi er jo mælkens repræsentant i restaurantlivet, og det er rigtig det han siger, det er både i de faste og flydende former – og det er dét, vi lever og ånder for. Det kan jeg godt genkende HKI i,” siger han. 

I flot selskab 

Særprisen gives til en person som har faciliteret gastronomien f.eks. som leverandør af unikke produkter inden for sin kategori. 

Prisen er tidligere uddelt til John Gynther (Arla Unika) og Søren Wiuff (Gartneri). 

“Når vi får prisen, så er det jo også en anerkendelse. Det er også resultatet af et samarbejde med Spiseguiden igennem 10 år. Man lærer hinanden at kende, og hvad man står for – derfor er det også en helt speciel ære at modtage prisen fra Bent,” siger Poul Larsen. 

Om Den danske Spiseguide

Den danske Spiseguide er udgivet hvert år af Bent Christensen siden 1978. At være optaget i Den danske Spiseguide er en hædring i restaurantverdenen, og forud for prisoverrækkelserne finder prøvespisninger sted.

Se alle vinderne

Til prisuddelingen blev en lang række restauranter i den gastronomiske topklasse hædret, herunder Årets Restaurant, som gik til Lieffroy på Fyn. HKI var sponsor af denne kategori. Herudover er HKI leverandør af oste til The Samuel, som vandt i kategorien Årets Oste.

Du kan se alle vinderne fra aftenen her.