Et meningsfuldt år: 20 tons overskudsvarer fra Dagrofa Foodservices butikker doneret til socialt udsatte 

Et mangeårigt samarbejde med Fødevarebanken sikrer, at Dagrofa Foodservies overskudsvarer ikke går til spilde. I år er det blevet til 20 tons overskudsvarer, som Fødevarebanken har videredisponeret til socialt udsatte

 

Mad skal spises og ikke ende i skraldespanden. Det er en filosofi, vi deler med Fødevarebanken. Det er også den filosofi, der danner grundlag for vores årelange samarbejde, der startede tilbage i 2014.  

Mad der giver mening 

Fødevarebanken afhenter overskudsvarer der, hvor det logistisk er muligt. I dag henter de kontinuerligt varer i fire af vores Cash & Carry-butikker i Randers, Viborg, Østerbro og Skovlunde.  

Dagrofa koncernens terminaler i Ishøj og Ringsted er også behjælpelige med overskudsvarer – her kontakter terminalen Fødevarebanken, når vi har noget at give ud af.  

Samarbejdets oprindelse  

Med fødevarer som fælles DNA-streng, var det Dagrofa Foodservices daværende kvalitetschef, der fik etableret samarbejdet med Fødevarebanken. Samarbejdets spæde start blev iværksat i en mailkorrespondance. Fødevarebanken fik hurtigt sin egen registreringsmulighed i kasseapparatet til håndtering af eventuelle tilbagetrækninger. På den måde sikrede vi, at fødevaresikkerheden var i top fra start.

Nu, syv år efter, er Fødevarebanken Dagrofa Foodservices go-to, når der afholdes større messer, eller når lageret brænder inde med overskudsvarer. Dagrofa Foodservice vil gerne hjælpe, der hvor vi kan – og det giver dette samarbejde os mulighed for.  

Om Fødevarebanken 

Fødevarebanken beriger over 120 organisationer om ugen med friske overskudsvarer Modtagerne forvandler maden til nærende måltider, som socialt udsatte får glæde af. Modtagerne er blandt andet væresteder, krisecentre, sommerlejre for udsatte børn og unge, julemærkehjem med flere.