Real food fast er real fast food

RETREAT startede som et rent familieforetagende i 2014, og siden da er det gået stærkt. Fra en enkelt butik til at starte med – til nu at tælle 6 butikker. RETREAT ligger fx både i Magasin på Kgs. Nytorv i København og i Københavns Lufthavn, som i øvrigt er den nyeste butik, som har fået luft under vingerne. I alt har kæden omkring 70 ansatte, men Jesper har planer om at åbne flere butikker både i København og andre større byer i Danmark. Og hvem ved, måske skal andre lande også retreates i fremtiden.

Inspireret af Europa

Jesper har altid gået med en drøm om at starte en real fast foodbutikskæde. Eller som han selv kalder det: Real food fast. Også selv om han egentlig ikke har den store forstand på mad. Men stærkt inspireret af sine mange rejser til storbyer i Europa har han satset målrettet på at lave et virkelig stramt koncept. Et koncept med en masse økologi og sunde ting. Ikke fanatisk, men med gode sandwicher, salater, juicer og andre ting, der passer til, at folk kan få et godt måltid på farten.

RETREAT har helt fra begyndelsen af haft sit eget produktionskøkken.

”På den måde har vi kunnet producere vores egne produkter og samtidig have styr på kvaliteten. Vi har haft mulighed for hurtigt at kunne skalere op i mængder, når der har været behov for det. Det har været en fordel, når vi skulle åbne nye butikker. Den fordel har vi suppleret med kvalitetsprodukter fra samarbejdspartnere, som vi hele tiden er i tæt dialog med”, forklarer Jesper. Og det har vist sig at bære frugt.

Men det handler ikke kun om processer og gode produkter, for det handler også om innovation. Derfor samarbejder Jesper med en kok, som hjælper ham med at udvikle madkonceptet og sparker ham i den rigtige retning, så niveauet er højt, og konceptet hele tiden udvikles.

Keep it simple

Selv om Jesper er en mand fuld af idéer, så er han også meget opmærksom på begrænsningens kunst og på ikke at have for mange varenumre i caféerne. Og netop kombinationen af kokkens kreativitet og Jespers evner i et excelark har vist sig at være ret afgørende for kædens vækst og fremtidige styrke.

”Siden vi åbnede i 2014, er konkurrencen blevet meget hårdere. Der sker rigtig meget på real fast food-markedet lige nu, og derfor er vi også nødt til at holde os skarpe og kigge på muligheder for at udvikle os og optimere. Det gør vi internt, men også med inspiration udefra”, forklarer Jesper.

The American way

”I RETREAT har vi hele tiden lagt stor vægt på at uddanne vores personale til ”the American way of service”. Det betyder, at personalet altid er meget på og servicemindede over for vores kunder, hvilket jeg også mener er en del af grunden til vores succes. Vi kan faktisk se, at en stor del af vores kunder er turister”.

”Jeg er helt sikker på, at real fast food eller real food fast, som vi siger her, er kommet for at blive. Flere mennesker er på farten hele tiden, og de har brug for noget ordentligt at spise, hvad enten de er på vej et sted hen eller lige har 10 minutter, hvor de sidder ned og slapper af med en god salat og en økologisk juice”.

Jesper tror på en lys fremtid for RETREAT-kæden, men er også bevidst om, at det kræver hårdt arbejde tilsat en hel masse vilje.

Se seneste nyheder