Intens umamismag med bælgfrugter uden bøvl

Tæmpeh er en ny måde at bruge bælgfrugter på. Ved hjælp af vores ven Rhizopus svampen og godt fermenteringshåndværk, får vi ærter til at vokse sammen til en vidunderlig og smagfuld bælgfrugtblok vi kalder Tæmpeh.

Blokken giver helt nye muligheder i køkkenet. Den kan steges som den er, hvorved man opnår en endnu mere intens og umamirig smag. Den kan bruges i sammenkogte retter, i salater og endda som spread eller pålæg – kun fantasien sætter grænser.

Tæmpeh gør det nemt at bruge bælgfrugter i stedet for eksempelvis kød. Og vi har nu gjort det endnu nemmere ved at kunne levere Tæmpeh i forskårne tern, der kan tilsættes direkte til din gryderet eller ristes af i ovnen, så de kan serveres direkte i en salat eller på en buffet.

Tæmpeh er super enkelt og indeholder kun de 2 ingredienser. Fermenteringen gør at bælgfrugterne får et unikt bid og en dejlig rund og aromatisk svampesmag.

Ernæringsmæssigt er Tæmpeh meget attraktivt på grund af sit høje proteinindhold, lave fedtindhold og sunde kostfibre. Fødevarestyrelsen anbefaler bælgfrugter som en del af en varieret kost.

Derudover er Tæmpeh økologisk (lokale bælgfrugter fra Lolland og Skåne), bæredygtigt (1 kg co2 pr.kg) og så er det væsentlig billigere end eksempelvis økologisk hakkekød.

Det er lækkert at spise Tæmpeh!

 

Få inspiration til en ret med Tæmpeh med en opskrift på Rendang.

Få en smagskasse!

Hvis du er kunde, som bestiller via webshoppen og får varer leveret hos Dagrofa Foodservice, kan du få en gratis smagskasse med i din ordre. Vi har et begrænset antal, så det er først til mølle.

Du har også mulighed for at “bestille” et besøg fra Foodture. Erik kommer forbi og lyksagliggør jer og jeres mad med Tæmpeh . I vil få vist alle de muligheder Tæmpeh giver i jeres køkken og hvor let det er at bruge i store og små gryder. I vil få en lang række opskrifter og anvendelsesmuligheder med Tæmpeh, og når besøget er slut vil I være 100% klædt på til at bruge Tæmpeh i jeres madlavning. 

Du kan vælge et af de to muligheder ved at udfylde nedenstående og sæt et hak ved det ønskede.