Velkommen til ”stress free cooking” – Mad til 100 på få minutter

Du har travlt. Gæster og kunder venter. Derfor har du brug for kvalitetsråvarer, der gør det nemt, bekvemt og hurtigt at optimere produktionstiden på en tidseffektiv og økonomisk måde. Her får du faglig indsigt i de køkkenfordele, det giver dig, når du gør brug af råvarer, der er gjort klar til køkkenbrug – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Undervejs får du et par smagfulde, stressfrie og hurtige menutips, der nok skal falde i dine kunders og gæsters smagsløg.

Den hurtige køkkenstil er populær som aldrig før. I mange køkkener er der fuld fokus på ”hurtige hænder og rappe fødder”. Det betyder ofte, at tiden er knap, og produktionstiden begrænset. Her er hjælpen nær. Der findes et stort marked af tidsbesparende løsninger, hvor andre dygtige madører har gjort forarbejdet for dig. Og det kan gøre din hverdag langt nemmere.  

Tænk f.eks. på markedet af forpreppede grøntsager og frugt. De kan være skrællede, julienne-snittede, skiveskårne, plukkede og forbagte for at gøre flowet så kort som muligt eller klar til brug. På råvaremarkedet er der så meget højkvalitet at gå på opdagelse i og smagsnyheder, der skal afprøves. Men hvad er egentlig fordelene, når det kører, og du har dem i brug i køkkenet?  

Her har vi opridset de vigtigste fordele ved den korte vej fra ”anret & servér”. 

Se bare her:  

  1. Det er nemt, bekvemt og hurtigt at gå til. 
  2. Det frigør tid og løfter måltider.
  3. Det passer til køkkener med lille eller lidt kapacitet (et køkken med få hænder og mandskab).
  4. Det giver et minimum af spild.
  5. Det er let at tilberede – ofte på ultrakort tid.

Mad til 100 på få minutter 

Tænk bare på de iøjnefaldende, farveflotte og fængende salatbowls. Helt simpelt. Helt enkelt. De er et fremragende eksempel på, hvordan mad og måltider hurtigt kan anrettes, serveres og præsenteres, så det er appetitvækkende, har food appeal og tager sig kulinarisk flot ud. De næringsfulde, regnbuefarvede måltidssalater kaldes også Buddha Bowls (eller Poke Bowls, hvis det skal være med fisk eller skaldyr). Dem kan du servere for sig i en portioneret skål med dressing af peanutbutter og f.eks. med tun, forkogte kikærter, æg, stegt kød, charcuteri, en juice, frugt, ost eller med pulled røget fisk til. Og så egner de sig især godt til kantiner, der har inhouse caféer og takeaway, to-go eller pop-up-salatbarer.  

Serveringstip 

Til dig, der gerne vil inspireres til, hvordan du kan gøre i det varme frokostkøkken, så kommer her et hurtigt tip til at sætte blomkålsris på menuen sammen med en fuldaromatisk og varmende sauce af bl.a. kokosmælk, syltet ingefær, koldpresset limesaft og karrypasta. Til den skal du bruge hakkede løg, julienne-gulerødder, flåede tomater, kokosmælk, porrer i ringe, snittet kål, spirer, karrypasta, syltet ingefær, stødt paprika og limesaft. Det svitses ved høj varme, koges hurtigt sammen og serveres med lynstegte, gerne smørbrændte blomkålsris, et drys sorte chiafrø og hakkede salte peanuts.  

Det er grønt, hurtigt, smagfuldt på den simple, nærende og effektive måde. 

Sulten efter mere? Tag et kig i e-bogen Top 10 over tidsbesparende convenience grønt. Her får du inspiration til nem mad med grønt og frugt. 

Kilde:
-Eatingwell.com