Vintervidundere og grøn forkælelse:
Sæt greenies og bowls på menuen

Det er februar. En måned, hvor der naturligt skrues en anelse op for sundheden. Det kan du gøre på mange måder – med vinter-vidundere. Her giver vi dig tips til at sætte morgen-grønne juicer og poke bowls på menuen. De kan serveres sammen eller hver for sig som forkælende elementer i dagens måltider. Det er groft sagt for alle, der går op i, at det gerne må være grønt, hurtigt, let og lækkert. For det er et faktum, at ser vi på årets fødevaretendenser, så er og bliver sundhed et evigt aktuelt hit på menukortet.

Se her, hvordan du gør: 

Grønt er godt for øjnene, siges det, men kan det også være en teaser til at servere mere frugt og grønt på den sunde, indbydende og forkælende måde? Her giver vi dig inspiration og tips til at sætte fokus på grønne juicer (greenies) og tidens populære, trendy og iøjnefaldende poke bowls. For der er ingen tvivl om, at når du serverer godt med grønt, sender du et signal om, at det giver styrke og næring på den balancerede måde. Ikke for meget og ikke for lidt. Prøv at byde på små grønne juicer som en del af dit forkælelseskoncept. Her kan du bruge et væld af klargjort grønt. Variationsgraden er uendelig.  

En populær morgenvariant kan fx være  

en styrkende kåljuice – en rigtig greenie!  

Til den skal du kun bruge 3 ingredienser: 

 1. forpreppet grønkål  
 1. et par håndfulde spinat 
 1. æblejuice og citronsaft 

Tilsæt gerne isterninger og evt. lidt revet ingefær for et ekstra sundheds-kick, når du blender den grønne juice. Så er du godt på vej til at servere dagens første grønne morgenbooster for dine gæster. 

OBS! Du kan stort set bruge alle slags grøntsager som en del af dine grønne morgenjuicer. Snittede gulerødder kan fint juices til  en gulerods-frisk juice-te 

Til den skal du bruge: 

 1. frisk gulerodsjuice  
 1. te  
 1. limejuice 

Det hele blendes og tilsættes isterninger. Vil du have smagen mere sød, kan der justeres med lidt kokosmælk, så bliver det mere til en cremet coco-gulerods-smoothie, der kan bære et par frosne bær på toppen. 

Nyt take på dagens salat 

Så bliver det ikke nemmere. Skål i grønt. Rigtigt gættet. Nu handler det om de trendsættende farvestrålende hawaiianske poke bowls. Men hvordan er det lige, de sammensættes? Se med her, og få de 5 generelle tips til at sammensætte dem; på den sanselige, friske, sprøde, cremede og knasende måde! 

Det er her, du lægger skønne, grønne og velsmagende sager, som du har snittet eller skåret pænt, tæt op ad hinanden i en skål, dyb tallerken eller bowle. Med klargjort grønt kan du på kort tid mixe, matche og forny dine salater på en ret smart måde. Poke, som udtales poké, er i virkeligheden en hawaiiansk ret. Den består altid af fisk (poke) og forskellige grøntsager i flotte farvekombinationer. Det er en oplagt mulighed for at variere i det uendelige på smag, friskhed, sprødhed og mundfølelse i spisesituationen, så oplevelsen forstærkes.  

5 tips til poke bowls: 

 • Vælg en farverig kombination af forskellige klargjorte grøntsager, og sørg for, at der er noget saftigt og noget cremet, så det bliver en oplevelse at spise. Vælg fx snittet grønt som rødkål, hvidkål, blomkål og gulerødder i forskellige farver som en sprød og fast grundbase.  
 • Kombinér med fx klargjort spinat, peberfrugter, radiser, frugt og syltede rødløg. 
 • Lad friske urter som fx koriander, basilikum, bredbladet persille, mikrourter og forårsløg give et aromatisk, visuelt og smagsmæssigt boost til salaten. 
 • Brug ristede frø, kerner, mandler, nødder eller croutoner for at tilføre lidt knas. Ristede kikærter kan også bruges. 
 • Indret i felter til hver af de smags- og næringsgivende komponenter, så det ser flot ud.  
 • Poke/fisk som laks, tun og krebs egner sig fint som topping, men en poke bowl kan sagtens serveres både med og uden fisk i Danmark fx med bælgfrugter som proteinkilde – så hedder det bare buddha bowl! 

Tip: En nem, hurtig og cremegivende dressing til poke bowls kan bestå af peanutbutter, limesaft og sriracha. Den er stærk, mild, rund og syrlig på én  gang! Sådan – ikke sært, at poke bowls har taget danskerne med storm! 

Kilder:
www.goderaavarer.dk – foedevaretrends

Se vores brede sortiment af frisksnittet convenience-grønt

Lad dig inspirere til dine egne greenies og bowls

Besøg webshop