29 danske restauranter rangeret som mest bæredygtige i Norden
360º Eat Guide er netop udkommet med deres liste, der rangerer restauranter i Norden efter både bæredygtighed og gastronomi – på listen finder du hele 29 danske restauranter, herunder en række restauranter, som Dagrofa Foodservice er leverandør til.
Ved en ceremoni i Stockholm den 8. november 2021 blev der for tredje gang uddelt priser til de restauranter i Danmark, Finland, Norge og Sverige, som både er mest bæredygtige og udfører gastronomi på højt niveau.
På listen finder du i alt 83 restauranter, hvoraf 29 af dem er danske restauranter.
Restauranterne rangeres i første omgang efter, hvor bæredygtige de er med enten en, to eller tre grønne cirkler – jo flere cirkler jo mere bæredygtige. Herefter bliver givet point for gastronomisk niveau.
Foto: Anna Björkegren
Fem danske restauranter inkl. Færøerne udmærker sig i toppen af listen med tre grønne cirkler. I denne rækkefølge:
ºººKOKS P91
ºººAMASS 85P
ºººMOMENT 80P
ºººTÉRRA 78P
ºººARK 75P
16 danske restauranter får to grønne cirkler:
ººGERANIUM 96P
ººALCHEMIST 96P
ººNOMA 96P
ººLYST 95P
ººJORDNÆR 95P
ººSYTTENDE 94P
ººKADEAU CPH 91P
ººMIELCKE & HURTIGKARL 91P
ººTI TRIN NED 84P
ººMOLSKROEN 83P
ººDOMESTIC 80P
ººBRACE 79P
ººKADEAU BORNHOLM 79P
ººFREDERIKSMINDE 78P
ººHÆRVÆRK 77P
ººALIMENTUM 73P
8 restauranter får en grøn cirkel:
ºSTUDIO 82P
ºCONNECTION BY ALAN BATES 79P
ºSELMA 74P
ºTHE PESCETARIAN 74P
ºBARABBA 70P
ºMEMU 69P
ºARO 63P
Sverige med i top 5
På den samlede liste for hele Norden finder du færøske KOKS som nummer to, AMASS som nummer fire og Moment som nummer fem. På den samlede 1. plads er Oaxen Krog i, mens nummer tre er Gastrologik, begge restauranter er beliggende i Sverige.