Log på webshoppen

29 danske restauranter rangeret som mest bæredygtige i Norden 

360º Eat Guide er netop udkommet med deres liste, der rangerer restauranter i Norden efter både bæredygtighed og gastronomi – på listen finder du hele 29 danske restauranter, herunder en række restauranter, som Dagrofa Foodservice er leverandør til.

 

Ved en ceremoni i Stockholm den 8. november 2021 blev der for tredje gang uddelt priser til de restauranter i Danmark, Finland, Norge og Sverige, som både er mest bæredygtige og udfører gastronomi på højt niveau. 

På listen finder du i alt 83 restauranter, hvoraf 29 af dem er danske restauranter. 

Restauranterne rangeres i første omgang efter, hvor bæredygtige de er med enten en, to eller tre grønne cirkler – jo flere cirkler jo mere bæredygtige. Herefter bliver givet point for gastronomisk niveau. 

Foto: Anna Björkegren

Fem danske restauranter inkl. Færøerne udmærker sig i toppen af listen med tre grønne cirkler. I denne rækkefølge: 

ºººKOKS P91 

ºººAMASS 85P 

ºººMOMENT 80P 

ºººTÉRRA 78P 

ºººARK 75P 

16 danske restauranter får to grønne cirkler:

ººGERANIUM 96P 

ººALCHEMIST 96P 

ººNOMA 96P 

ººLYST 95P 

ººJORDNÆR 95P 

ººSYTTENDE 94P 

ººKADEAU CPH 91P 

ººMIELCKE & HURTIGKARL 91P 

ººTI TRIN NED 84P 

ººMOLSKROEN 83P 

ººDOMESTIC 80P 

ººBRACE 79P 

ººKADEAU BORNHOLM 79P 

ººFREDERIKSMINDE 78P 

ººHÆRVÆRK 77P 

ººALIMENTUM 73P 

8 restauranter får en grøn cirkel:

ºSTUDIO 82P 

ºCONNECTION BY ALAN BATES 79P 

ºSELMA 74P 

ºTHE PESCETARIAN 74P 

ºBARABBA 70P 

ºMEMU 69P 

ºARO 63P 

Sverige med i top 5

På den samlede liste for hele Norden finder du færøske KOKS som nummer to, AMASS som nummer fire og Moment som nummer fem. På den samlede 1. plads er Oaxen Krog i, mens nummer tre er Gastrologik, begge restauranter er beliggende i Sverige.