Catering Engros i samarbejde med Scandic om kvalitetsmærke for kødkvæg

Scandic Hotels har købt hovedparten af bestanden af slagtekvæg, som går under mærkningen, og bidrager dermed til, at Dansk Angus Forening også fremadrettet kan fokusere på strategisk avl, høj kvægkvalitet og dyrevelfærd.

Dansk Angus er kendt for at være det absolut bedste, man kan få inden for kødkvæg. Og nu har Dansk Angus Forening udviklet et mærke, der skal sikre en fortsat høj kvalitetsstandard – ’Dansk Angus Kød’.

Udbredelsen af det nye mærke sker i samarbejde med Catering Engros, og det nyetablerede kvalitetsmærke kommer til at møde gæsterne på menukortet i samtlige af Scandic Hotels’ restauranter fra den 5. april.

Scandic Hotels har nemlig indgået en aftale med Dansk Angus Forening og Catering Engros om at aftage hovedparten af bestanden af slagtekvæg med mærkningen i 2016. Det drejer sig om knap 800 stykker kvæg.

Aftalen med Scandic Hotels betyder, at Dansk Angus Forening også fremadrettet kan fokusere på strategisk avl, høj kvalitet og dyrevelfærd.

”Aftalen betyder, at vi har sikkerhed for, at hovedparten af bestanden af vores slagtekvæg med mærkningen i 2016 bliver afsat til en pris, som ligger højere end det, man kan få for almindeligt kødkvægskød. Det har en betydning for, at vi kan fortsætte vores arbejde med at opdrætte kvæg med kød af ekstra god kvalitet og fokusere på at have et højt niveau inden for dyrevelfærd,” siger Karen Huus, der er kvægavler og formand for Dansk Angus Forening.

For at kunne bruge kvalitetsstemplet ’Dansk Angus Kød’ skal man som kvægavler være medlem af Dansk Angus Forening, ligesom man skal leve op til nogle særlige produktionskriterier.
De bestemmer blandt andet, at kvæget skal være fritgående året rundt og primært fodres med græs og græsmarksprodukter.

Hele værdikæden skal bidrage til bæredygtig fødevareproduktion

Ifølge Karsten F. Nielsen, direktør hos Catering Engros’ køddivision, er aftalen et godt eksempel på, hvordan samarbejder på tværs af værdikæden kan bidrage til at sikre en bæredygtig dansk landbrugsproduktion:

”Landbrugsproduktionen er presset fra alle sider, og vi mener, at vi på tværs af værdikæden har ansvar for, at vi fastholder en sund landbrugsproduktion, hvor det er lønsomt at holde fokus på kvalitet og dyrevelfærd. Det handler om, at fødevarekvalitet i høj grad skal være på den danske fødevareagenda, og det indebærer bl.a., at det skal være en anstændig forretning at holde kvæg og producere højkvalitetskød i Danmark.”

Gør kvalitetskød tilgængeligt for hele landet

Også hos Scandic Hotels er man begejstret for samarbejdet, der betyder, at man kan løfte kvalitetsoplevelsen i samtlige 23 restauranter over hele landet:

”Grundlæggende er vi glade for aftalen, fordi vi nu kan tilbyde vores gæster det bedste danske kød og en fantastisk smagsoplevelse til en rigtig fornuftig pris. På den måde gør vi kvalitetskød tilgængeligt for hele landet,” siger Jens Christian Andersen, der er direktør for Food & Beverage hos Scandic Hotels, og fortsætter:

”Og så giver aftalen rigtig god mening ud fra en totaløkonomisk betragtning. Vi køber hele dyr af høj kvalitet og får på den måde mulighed for at støtte lokale leverandørers arbejde med dyrevelfærd og bæredygtig dansk fødevareproduktion, samtidig med at vi arbejder med at mindske madspild. For os at se er det den helt rigtige måde at arbejde med leverandører og grossister på.”

Læs mere om Scandic Hotels på www.scandichotels.dk, Dansk Angus Forening på www.danskangus.dk og Catering Engros på www.cateringengros.dk.

Kontaktpersoner

Jens Christian Andersen, direktør for Food & Beverage hos Scandic Hotels
Scandic Danmark
Tlf. 25 76 25 88

Karen Huus
Bestyrelsesformand
Dansk Angus Forening
Tlf. 20 70 19 30

Karsten F. Nielsen
Direktør for køddivisionen Catering Engros
Tlf. 22 47 48 99

Seneste nyheder