Citrontærte med friskost og karamel
Bliv inspireret med denne lækre dessert-opskrift fra Arla hvor surt møder sødt.
Tilberedning
Tærtebund
Smuldr smør og fedtstof i melet, til det ligner revet ost, og saml det med cognac og koldt vand. Lad dejen hvile på køl ½ time. Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med den. Forbages i 10 min. ved 180°C. Bred citronmarmeladen ud over bunden, og bag yderligere 10-15 min. ved 180°C.
Marengs
Vand, 150 g sukker og glukose koges til 117°C. Æggehvider og 25 g sukker piskes i maskine. Hæld sukkerlage ved 117°C i de piskede hvider, mens maskinen kører. Kom den færdige marengs i sprøjtepose, og sprøjt fine dutter på tærten. Brænd marengsen med brænder.
Karamelcreme med Loke friskost
Loke og dulche de leche røres sammen, kommes i sprøjtepose og sprøjtes ud på toppen af den brændte marengs.
Anretning
Pynt med blade af citron-timian. Server fx med krystalliseret hvid chokolade og blodappelsinsorbet.
Velbekomme!
Ingredienser
8 personer
Tærtebund
200 g hvedemel • 70 g grahamsmel • 30 g malt • 1 tsk. salt • ½ tsk. kardemomme • 100 g Unika saltet smør • 30 g neutral olie • 2 spsk. cognac • ½ dl koldt vand
Fyld
400 g god krydret citronmarmelade (vi brugte Unika kandiserede citroner)
Marengs
50 g vand • 150 g sukker • 75 g glukose • 100 g æggehvider • 25 g sukker
Karamelcreme med Loke friskost
100 g Loke friskost • 50 g dulche de leche
Pynt/tilbehør
Citron-timian • Krystalliseret hvid chokolade • Blodappelsinsorbet