En frisk verden på frost

Mange professionelle køkkener bruger i dag frosne såvel som friske/ferske grøntsager.

Fortidens fordomme om, at friske grøntsager skulle være sundere end det frosne alternativ, er efterhånden en saga blot. Mange køkkener bruger i dag både frisk og frost afhængigt af, hvilken ret der skal laves, tilgængelighed i sæsonen og kvalitet. Frosne grøntsager er 100% rene produkter helt uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.

Den hurtige indfrysning efter, at grøntsagerne har stået på frilandsmarkerne gør, at man bevarer den gode smag og mange af grøntsagernes naturlige vitaminer, ligesom man forsinker nedbrydningen af deres næringsværdi. Friske grøntsager har ofte mange mellemstationer, inden de lander i køkkenerne, og det kan have en negativ indflydelse på vitaminindholdet.

En af de væsentlige grunde til, at frosne grøntsager typisk er billigere end friske, er, at der i alle led sker et minimum af spild. Det gælder lige fra marken, hvor grøntsagerne høstes til produktionsstedet, hvor der renses, skylles, blancheres, indfryses og sorteres, og til grossistens lager hvorfra produkterne distribueres til det endelige køkken, hvor grøntsagerne tilberedes. Mad med mange grøntsager er både sund og velsmagende. Friske såvel som frosne – velbekomme!

Find de friske, frosne grøntsager fra Frigodan

Køb grøntsager fra Frigodan  

Seneste nyheder