Fra rugbrød til ris – Uramaki med æble/brændevin sild

Det er sundt, det er nemt, og det smager himmelsk. Den flotte velkendte sild, som lever frit i store stimer i verdenshavene, hvor den æder sig stor og tyk af dyreplankton, udfordrer nu de velkendte fiskearter, laks og tun. Her i helt nye og lækre sushiopskrifter.

To nye varianter i sildekategorien egner sig særligt godt til sushi-universet Sild marineret i fynsk æblebrændevin tilsat tranebær, hvor sødmen fra Ingrid Marie-æblet fremtræder som en helt unik smag kombineret med en mild brændevinssmag. Sild marineret i fynsk gin med havtorn, hvor havtorn fremtræder med sin karakteristiske syrlighed, inden smagen af den udsøgte gin blidt melder sig.

Silden er nem at anvende, da den er klar til brug. De store, flotte, håndflåede fileter skal blot deles i to på langs, inden de placeres i nori-tangen med ris og udsøgte råvarer, som allerede findes i det moderne køkken. Sammensætningen af sild og øvrige råvarer giver en helt unik smagsoplevelse både i sushi- og sildeuniverset.

Tilberedning


Kog risen efter instruktionen på pakken. Vend risen ud af gryden, og omrør den med æbleeddike. Sæt til side for afkøling. Flæk avocadoen, fjern stenen, og tag kødet ud af skrællen med en ske uden at skade det. Skær avocadoen i stave. Del sildefileterne i to på langs, og læg dem på køkkenrulle, så eventuel ekstra lage fjernes.

Uramaki

Placer noritangen på en sushi-rullemåtte, og dæk tangen næsten helt med ris, så der kun lige er en stribe tang synligt horisontalt langs den ene kant. Vend tangen, så risen ligger ned mod måtten, og placer sild, avocado og en stribe rygeost horisontalt centreret på noritangen. Sørg for, at fyldet er jævnt fordelt. Rul tangen til en cylinder ved hjælp af rullemåtten, og tryk den uden at mase den. Hele cylinderen rulles i blandet grøn og sort Cavi-Art.

Anretning

Fugt en skarp kniv, og skær rullen i 8 stykker eller efter ønske. Rør eventuelt rygeosten op med cremefraiche 38% for en mere fyldig smag.

Velbekomme!

Ingredienser


24 stk.

3-4 fileter Æble/Brændevin Sild

1 avocado

75 g rygeost

125 g sushiris

3 plader noritang

Æbleeddike

Grøn og sort Cavi-Art

Køb ingredienserne

Du finder sild med æble og brændevin fra Tenax på vores webshop

Køb sild fra Tenax  

Seneste nyheder