Citronmåne med rosmarin og mascarpone
En perfekt og lækker opskrift til sommer-månederne eller til teen i de koldere måneder.
Tilberedning
Tænd ovnene på 175°C. Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen.
Sigt hvedemel med bagepulver og rør det i dejen. Riv skallen af citronerne og kom i dejen sammen med citronsaft og hakket rosmarin.
Fordel dejen i en smurt springform ca. 22 cm drysset med mel. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
Halvér kagen så du har to måner.
Rør mascarpone med flormelis, vaniljekorn og citronsaft, og fordel cremen på kagen.
Pynt kagerne med rosmarinkviste drysset med flormelis og reven citronskal.
Velbekomme!
Se den originale opskrift her.
Ingredienser
2 måner á ca. 6 stk.
Dej
200 g smør
200 g flormelis
4 æg
200 g italiensk hvedemel tipo 00 Il Fornaio
1½ tsk. bagepulver
Reven skal og saft af 2 økologiske citroner
3 kviste frisk rosmarin
Mascarponecreme
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
Korn af 1 stang vanilje
Saft af ½ økologisk citron
3 kviste frisk rosmarin
2 spsk. flormelis
Reven skal af 1 økologisk citron
Find ingredienser til opskriften på webshoppen
Find italiensk hvedemel og andre ingredienser
Køb italiensk hvedemel tipo