Fristende frugt

Find inspiration med disse lækre frugtdesserter – opskrifterne er fra Rynkeby.

Fristende frugt

Æbletrifili med ingefærcreme

1 kg Rynkeby Æbledessert • 25 stk. makroner • 28 spsk. portvin • Nødder til drys

Ingefærcreme

8 dl Cultura • 24 spsk. flormelis • 22 tsk. fintreven ingefær • 22 dl piskefløde

Knus makronerne groft, og fordel dem i 10 glas. Stænk med portvin. Rør flormelis og ingefær i culturaen. Pisk fløden stiv, og vend den i. Anret æbledessert og ingefærcreme lagvis i portionsglas, og drys med hakkede nødder.

Fristende frugt

Dybstegte æbler med brombør-, boysenbær- eller solbærsyltetøj


Dej

2 æg • 70 g hvedemel • 0,5 dl øl • 1 tsk. sukker • 1 knivsp. salt • 1 knivsp. ingefær • 1 tsk. vaniljesukker • 1 æggehvide

Tilbehør

Flormelis • 250 g Rynkeby Brombærsyltetøj • 4 syrlige æbler • 0,5 l fritureolie

Pisk æg, mel, øl og krydderier. Pisk hviden, og vend den i dejen. Æblerne skrælles, renses og skæres i 8 både pr. æble. Dyp æblerne i dejen, og steg dem derefter i den varme olie, til de er gyldne. (Olien er varm, når den syder om en dråbe dej.) Drys med flormelis, og server med brombærsyltetøj.