Gårdkylling – smagen af bedre velfærd

Dyrevelfærd, etik og trivsel er en del af mange køkkeners ansvarlighedsprincipper ved indkøb. Det giver et ansvarsfuldt aftryk med signalværdi over for kunder og gæster – netop fordi flere har fået smag for bedre dyrevelfærd.

Det forpligter, og derfor har vi hos Danpo Foodservice også en holdning til velfærd i vores sortiment. Vores nye Gårdkyllinger fra De Danske Familiegårde er velfærdskyllinger af den gyldenbrune langsomt voksende race Ranger Gold.

Gårdkyllingerne udklækkes og vokser op på samme gård. Efter udklækning hopper de selv ud af skallen og finder helt naturligt foder og vand. Det giver en rigtig god start på gårdlivet og sundere kyllinger. Gårdkyllinger vokser sig store og stærke på en helt naturlig måde i op til 46 dage under ekstra gode vilkår, og de behandles ikke med antibiotika*.

Kun syv særligt udvalgte landmænd – seks i Jylland og en på Fyn – opdrætter vores velfærds-Gårdkylling efter de tre velfærdsprincipper:

  1. LANGSOMT VOKSENDE RACE
  2. IKKE BEHANDLET MED ANTIBIOTIKA*
  3. UDKLÆKKET OG OPVOKSET PÅ SAMME GÅRD

* Ikke behandlet med receptpligtig antibiotika. Der anvendes et fodertilsætningsstof (coccidiostatika) for at undgå tarmproblemer hos kyllingen, forårsaget af parasitter.

Smagsresultatet på tallerkenen taler sit helt eget tydelige sprog. Velfærden smager virkelig igennem, og Gårdkyllingen er til det professionelle køkken, der tager ansvar og har respekt for, at bedre dyrevelfærd, mere bevægelsesfrihed, længere levetid og god plads er den naturlige vej til bedre råvarer på et gastronomisk fornuftigt prisleje.

Læs mere om Gårdkyllingen fra Danpo her.

Vil du også have velfærdskylling på menukortet?

Du finder vores udvalg af Danpo Gårdkylling på webshoppen

Køb nu  

Seneste nyheder