
Grødboller
Grød er trendy og populært. Grød er sundt og smager godt. Derfor har vi lavet et nyt produkt, der gør det nemt for dig. Du skal ikke selv koge grøden. Du skal blot blande koncentratet med vand – ælte det i 5 minutter og lade det hvile i 10 minutter.
Koncentratet Grødbrød 30/70 NA giver dig mulighed for at bage mange forskellige brød. Vi har udviklet opskrifter til at hjælpe dig i gang.
En af dem er Grødboller, der smager fremragende. Blød i krummen og med god smag. Prøv det, og lad dig inspirere. Forsøg dig frem – lav dine egne opskrifter. Der er et hav af anvendelsesmuligheder. Vi garanterer saftighed og god smag.
Læs evt. mere på Valsemøllens hjemmeside.
Tilberedning
Beskrivelse: Alle ingredienser hældes i røremaskinen.
Dejtemp.: 25-27 °C.
Køretid:* 10 minutter langsomt + 5 minutter hurtigt.
Liggetid:
Dag 1: Fyldes i dejkasse. Stilles på frost i en time, derefter på køl natten over.
Dag 2: Dejen tages ud af køl, hakkes ud og vendes i havregryn.
Dejvægt: 100 g.
Dekoration: Havregryn.
Rasketid:* Ingen, sættes direkte i ovnen.
Bagetemp.:* Stikovn: Sættes ind ved 230 °C, faldende til 210 °C.
Bagetid:* 12-14 minutter
*vejledende
Grøden skal ikke koges før brug.
Velbekomme!
Ingredienser
Grød
Blandes 5 minutter i røremaskine og hviler efterfølgende i 10 minutter.
1.000 g Grødbrød 30/70, NA
300 g solsikkekerner
300 g chiafrø
2.200 g vand (ca. 30 °C)
Brød
3.800 g iblødsat grød
1.500 g Elephant hvedemel, NA
50 g salt
175 g rapsolie
300 g sukker
100 g gær (50 g tørgær)
6.525 g dej i alt