Grøn er det nye sort – også i 2018

Vegetar, flexitar eller de helt nye climaterians, som spiser med fokus på klimavenlig mad. Uanset begreb er grønne retter på menuen en madtrend i kantinen – også i 2018. Vegetar som begreb er blevet positivt i takt med, at flere vegetarspisesteder skyder op, og kantiner skaber nye gode vaner med gourmetvegetarretter på menuen, som både er sunde og bæredygtige.

Få det grønne til at smage af mere med mejeriprodukter

Ost er en vigtig umami-kilde, der fremhæver og giver ny smagskarakter til alle sæsonens grøntsager. Foruden umami giver ost også mæthed, fylde og tekstur til enhver vegetarret. Og så er ost en god næringskilde til eksempelvis calcium og protein. Brug ost som proteinbase i salater, som garnering og topping af grøntsags- og vegetarretter, til gratinering af eksempelvis grillede grøntsager eller i en smeltet version i køkkenets saucer og nærende supper. En afrunding med fløde er med til at gøre grønne retter og vegetargryder endnu mere fyldige og smagsintense.

Ny generation nye vaner

Den nye grønne trend er båret af Generation Y, som er født mellem 1980-2000. De har en holdning til at spise sundere, men viser også en ny interesse for klimavenlig mad, hvor mere grønt og mindre kød spiller en væsentlig rolle i deres hverdag og krav til buffeten. Det er hot at have bevidsthed om, at den mad, de vælger at spise, bidrager til kampen for en mere bæredygtig verden.

Derfor arbejder flere og flere kantiner med bæredygtige menuprofiler. Her fylder det grønne mere end blot salat-buffeten, men er også at finde på menuplanen som en indbydende vegetarret med masser af smag, tekstur og fylde. Nye gode vaner for at gøre det lidt bedre i morgen.

Grønt er det nye sort – også i 2018

Find lækre vegetarretter eller tilmeld dig Arlas digitale inspirationsunivers på arlafoodservice.dk. Så sender  vi dig grønne retter og bæredygtige tips gennem hele 2018.

Prøv også vores bagte græskarskiver med ostekrumme og persillefløde. Her får du umami fra ostekrummen, og piskefløden giver fylde og binder smagene sammen. Find opskriften på arlafoodservice.dk