Hvert valg vi tager, gør en forskel

Siden uge 47 2020 har Arla ØKO mælk, smør og yoghurt været CO2e-neutrale produkter kompenseret med klimakreditter. Det kan dels lade sig gøre, fordi de har taget nogle konkrete valg i produktionen af Arla ØKO. De har reduceret deres CO2-udledning i forbindelse med produktionen af Arla ØKO ved b.la. at:

  • Arla ØKO bliver leveret i en miljøvenlig mælkekarton uden skruelåg og med en biobaseret (træaffald) plastikmembran mellem pap og produkt.
  • Mange af deres økologiske landmænd producerer grøn el på deres gårde.
  • Landmændene får desuden udført et obligatorisk årligt klimatjek, som hjælper dem med at holde styr på deres CO2e-udledning og sikrer et vedvarende fokus på udviklingen og implementeringen af nye energieffektive løsninger. Det kan nedbringe deres CO2e-udledning yderligere i fremtiden.

Kompenserer for CO2-udledning ved hver liter Arla ØKO mælk.

Siden uge 47 i 2020 har Arla kompenseret for 100 procent af deres CO2e-udledning på Arla ØKO fra ko til bord. Det har de gjort ved at investere i internationale klimaprojekter med fokus på træplantning og skovbevarelse. Det hjælper med at opsuge 123.128 tons CO2e i atmosfæren. På mejerierne har de desuden kompenseret for energiforbruget ved køb af grønne oprindelsescertifikater.

Læs mere om Arla og økologi

Gå til hjemmeside

klik her  

Seneste nyheder