Kefir – fermenteret nyt til den gastronomiske front

Restauranter er ramt af en massiv fermenteringsbølge – og på linje med syltning og hengemt er fermenterede råvarer med til at skabe en ny og genopdaget diversitet i maden. Ordet fermentering kommer af det latinske fermentum, som betyder ”forgæring”. ESSENS KEFIR er fermenteret mælk, skabt af økologisk Årstidsmælk fra Debelgård i Sønderjylland. Den kan anvendes og serveres perlende, frisk og cremet, som den er – eller stjæle gæstens opmærksomhed som her, hvor den menusættes i det salte og søde køkken.

Fermenteret renæssance

Kefir stammer oprindeligt fra Kaukasus-bjergene og har været anvendt dér i årtusinder – og nu rammer den lige ind i den fermenteringstrend, som storhitter på landets førende restauranter. Her får du et par ekstra fun facts om vores fermentering:

  • ESSENS KEFIR er fermenteret med originale ”korn” af kefir-kultur
  • Selve fermenteringsprocessen igangsættes, når sødmælken tilsættes mikroorganismer i form af kefir-kultur, der består af bioaktive enzymer og naturlige mikroorganismer af bifidophilus
  • Undervejs omdannes mælkesukkeret på iltfri vis til syrer og CO2. Herved sænkes pH-værdien i ESSENS KEFIR, og de karakteristiske, perlende og champagnelignende carbon-dioxider dannes
  • Fermenteringen forandrer mælkens konsistens, så resultatet bliver mere cremet, og der dannes syrlig grundsmag og umami.

Giv gæsten en fermenteret oplevelse

Skab stor smag med ESSENS KEFIR, og sæt mælkens champagne direkte på morgenkortet, brug den til modningsmarinering af al slags kød, som en syreskilt fiskesauce i varm version eller som en støbt panna cotta.

Find nyfortolkninger af menuer i KEFIRKOGEBOGEN, som er udviklet af topkok Rasmus Leck-Fischer.

Kefir – fermenteret nyt til den gastronomiske front

Syrevækkende, fløjlsblød og perlende sensorisk – derfor navnet Mælkens Champagne. Udviklet af topkokke for at skabe nye højder i dansk gastronomi. ESSENS KEFIR fra Arla Unika er fermenteret, økologisk og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.