Komfortabelt arbejdsfodtøj: Sådan kommer du på god fod med dine fødder

Vi har alle et ønske om fodtøj, der føles godt – også efter mange timer på benene. Komfortabelt fodtøj bidrager ikke bare til en behagelig arbejdsdag i køkkenet eller restauranten, men holder også krop og fødder sunde. Derfor er det vigtigt, at du tager stilling til komfort i dit fodtøj.

KOMFORT betyder ikke det samme for os alle, og især ikke, når det drejer sig om vores fødder. KOMFORT er en individuel fornemmelse, oplevelse eller følelse – og leveres ikke i en ”one-size-fits-all”.

Faktorer du især skal være opmærksom på, når du vælge komfortabelt fodtøj til arbejde

PASFORM

Pasform er et udtryk for, hvor godt skoene passer på foden uafhængig af miljø og aktivitet. En dårlig pasform medfører forringet komfort – og omvendt.

STØDABSORBERING OG AFFJEDRING

Stødabsorbering og affjedring er skoenes evne til at absorbere stød og sende energien retur. Fodtøj med god stødabsorbering reducerer belastningen på led, fødder, ben og ryg. Stødabsorbering må ikke forveksles med blødhed, som ofte giver den umiddelbare følelse af komfort. Det mærker man f.eks., hvis indlægssålen er af et ekstra blødt materiale. Men blødhed skaber ikke nødvendigvis god komfort på sigt.

FLEKSIBILITET

Feksibelt fodtøj er primært karakteriseret ved, at ydersål og overlæder er af fleksible og bløde materialer, som følger fodens bevægelser. Omvendt kan en mindre fleksibel sko også tilføre komfort i form af større stabilitet.

ÅNDBARHED

Åndbart fodtøj tillader, at varme og fugt fra fødderne kan slippe ud, så temperaturen i skoene bliver behagelig, og fødderne holdes tørre. Åndbare materialer er oftest kendetegnet ved gode svedabsorberende og -transportende egenskaber, der kan absorbere fugten og transportere den væk fra foden.

STØTTE

Stabilitet og støtte kan minimere risikoen for skader. Behovet afhænger af foden, omgivelser og aktivitet. Støtte kan skabes i selve konstruktionen af fodtøjet og via stabiliserende materialer på udsatte områder.

Komfort skal opleves – prøv altid skoene på, inden du beslutter dig

 

Læs mere om SIKA arbejdsfodtøj til foodservicebranchen her.

Komfortabelt arbejdstøj

Find vores udvalg af Function sko fra SIKA på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder