Lagret i den salte vesterhavsblæst
Så langt mod vest, at den nærmeste nabo er Bovbjerg Fyr og udsigten et frådende Vesterhav, ligger Thises ostelager, hvor Vesterhavsosten modner.
Indenfor er der stablet oste i fire meters højde fra gulv til loft. 16.500 oste i alt. De får frisk vesterhavsluft, smider de overflødige kilo og udvikler smag. I løbet af de 26 uger, hvor ostene opholder sig på lageret, svinder den fra 8 til 7 kilo. Osten bliver fast, og tørstofindholdet når op på 48 procent. Og selvom kiloprisen stiger, når kiloene ryger af, er man ganske tilfreds med vægttabet på ostelageret. Det ostene taber i vægt, vinder de tifold i smag.
Fyrtårnsost
Thises Vesterhavsost vandt Mejeribrugets Gourmetpris i 2008 og nu, næsten 10 år senere, kommer den ekstra-lagrede variant, Fyrtårnsosten, på markedet. Den vandt Mejeribrugets Gourmetpris i 2017. Fyrtårnsosten er særligt udvalgte Vesterhavsoste, som lagres i minimum et år.
Ostens smag og konsistens er mere koncentreret på grund af den ekstra lagringstid. Endnu større smagsfylde og fast konsistens – endnu mere Vesterhav!
Vil du tilføje en ny ostevariant til ostebordet?
Du finder den lækre Fyrtårnsost fra Thise på vores webshop
Køb Fyrtårnsost her